Yes, deze week ben ik jarig dus een taartreceptje kon niet ontbreken. Dit keer maakte ik een Oreo kwarktaart met lekker veel koekjes en met een eiwitrijke vanille yoghurt. Zo heb je een gezond taartje waar je toch ook van kunt genieten. En dat is natuurlijk het belangrijkst op een verjaardag!
Koekje bij de koffie?
Ik ben echt een cookiemonster en dus kon een Oreo kwarktaart niet ontbreken in de inmiddels lange lijst van eiwitrijke taartjes. Eerder al maakte ik ook een stroopwafel en een chocolate chip cookie versie en bij alle taartjes bestaat de bodem uit koekjes met banaan en havermout. De perfect combinatie van voedzaam en lekker als je het mij vraagt.
Vaak krijg ik de vraag hoe je het eiwitpoeder in dit recept kunt vervangen. Het antwoord is eigenlijk heel simpel; je kunt het gewoon weglaten. Ik vind het fijn om extra eiwitten toe te voegen aangezien ik veel sport, maar het voegt verder geen smaak of extra structuur doe aan het recept.
Oreo kwarktaart
Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 20 minuten + 3 uur wachten
Goed voor: 6 stukjes
Ingrediënten
Voor de bodem:
65 gram oreo
125 gram banaan
25 gram halfvolle melk
35 gram havermout
Voor de kwarklaag:
200 gram franse magere kwark
100 gram protein kwark vanille
25 gram eiwitpoeder
3 blaadjes gelatine
5 eetlepels water
15 gram oreo
Bereiding
Schep de kwark, protein kwark en eiwitpoeder in een mengkom en laat het buiten de koelkast op temperatuur komen. Maal met behulp van de keukenmachine 65 gram koekjes fijn. Voeg de banaan, melk en havermout toe en mix alles tot een glad geheel. Verdeel bakpapier over een kleine bakvorm en verdeel het beslag over de bodem. Zet de bodem ongeveer 20 minuten in de oven op 175 graden.
Leg de velletjes gelatine ongeveer 10 minuten te weken in een laagje water. Knijp de blaadjes na 10 minuten uit en doe ze samen met de 5 eetlepels water in een klein pannetje. Verwarm en roer tot de gelatine helemaal is opgelost. Laat het geheel afkoelen maar pas op dat je niet te lang wacht waardoor het al stolt. Meng de gelatine met de kwark. Verkruimel de laatste 15 gram koekjes en schep door het beslag. Verdeel dit over de bodem en laat de kwarktaart minstens 3 uur in de koelkast opstijven. Voordat je de taart gaat serveren kun je hem nog versieren met wat geraspte kokos.
Voedingswaarden per 100 gram
134 calorieën
18.8 gram koolhydraten
8.9 gram eiwitten
3.1 gram vetten
0.4 gram vezels
Voedingswaarden per punt
145 calorieën
20.3 gram koolhydraten
9.7 gram eiwitten
3.3 gram vetten
0.5 gram vezels
GEEN REACTIES