Goedemorgen: overnight oats met banaan en blauwe bessen

11/07/2018

Aangezien ik in de zomer liever koud ontbijt, is havermoutpap nu geen optie. Om toch af te kunnen wisselen met het dagelijkse kwarkje zijn deze overnight oats een aangename verrassing. Het stond al even op mijn lijstje en bij deze kan ik hem eindelijk met jullie delen. Gemaakt met twee soorten fruit en met kwark voor de extra eiwitjes.

Een goede start van de dag

Vaak hoor je dat het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is. En van anderen hoor je juist dat je het ontbijt prima kunt skippen. Zelf ben ik van de eerste statement, want zonder ontbijt kom ik de ochtend niet door. Mijn maag knort echt wel om 9 uur ‘s ochtends en het eerste dat ik dan ook doe op werk is ontbijten. Ik moet wel bekennen dat ik te lui ben om eerder op te staan en thuis al te kunnen ontbijten.

Maar wat voor effect heeft ontbijten eigenlijk? Wanneer je niet ontbijt kan het zijn dat je voorraad dopamine lager is en dit zorgt ervoor dat je sneller naar een suikerrijke snack grijpt. Daarbij heb je in de ochtend een piek in je stresshormonen en een goed ontbijt zorgt ervoor dat dit weer in balans komt.

Daarnaast heeft ontbijten invloed op een eerder gevoerde discussie. Wanneer je een avondsporter bent zorgt een ontbijt voor een betere prestatie tijdens deze workout. Daarentegen, als je een ochtendsporter bent en meteen de sportschool induikt voordat je hebt ontbeten dan breekt je lichaam direct de vetreserves aan.

Deze feitjes kwam ik tegen op Elle en het is maar net voor welk effect jij wilt gaan. Ik wil vooral van die knorrende ochtendmaag af šŸ˜‰

Overnight oats

Overnight Oats met banaan en blauwe bessen

Voorbereiding: 5 minuten + 1 nacht
Bereiding: 5 minuten
Goed voor: 1 ontbijtje

Ingrediƫnten

40 gram havermout
100 gram banaan
100 gram melk
1 theelepel smart protein chocola
10 gram pure cacao nibs
100 gram campina kwark
50 gram blauwe bessen

Bereiding

Pak de keukenmachine erbij en maal de banaan fijn hierin. Giet de melk erbij en laat de keukenmachine dit nog even mengen. Schep dit vervolgens in een bakje waar een deksel op kan. Roer de poeder en de havermout hier door een en doe de deksel op het bakje. Zet het minstens 1 nacht in de koelkast.

De volgende dag haal je het bakje uit de koelkast en top je de overnight oats af met de kwark, blauwe bessen en cacao nibs.

Voedingswaarden per 100 gram

110 calorieƫn
14.1 gram koolhydraten
6.2 gram eiwitten
2.5 gram vetten
2.3 gram vezels

Voedingswaarden per ontbijt (400 gram)

438 calorieƫn
56.4 gram koolhydraten
24.9 gram eiwitten
9.9 gram vetten
9.3 gram vezels

Heb je toch liever een warm ontbijt? Dan is deze havermout pap een aanrader.
Overnight oats

You Might Also Like

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieƫn