Lekker zonnig; paas kwarktaartje

13/04/2022

Het is alweer bijna Pasen en daarom maakte ik dit Paas kwarktaartje. Hiervoor gebruikte ik uiteraard gele koeken en de kwarklaag heeft een lekker zonnig smaakje. Dit puntje staat gezellig op tafel en kun je zowel als ontbijt of als snack eten. Dat is nog eens veelzijdig en gezond genieten!

Ei hoort erbij

Als ik aan het Paasontbijt denk dan denk ik automatisch aan eieren. In dit geval koos ik ook voor een eiwitrijke toevoeging aan je ontbijt, maar dan in de vorm van een eiwitrijke kwarktaart. Gemaakt met kwark en eiwitpoeder. Mocht je dat laatste niet willen, dan kun je de poeder gemakkelijk weglaten en voor bijvoorbeeld een protein kwark gaan in de smaak vanille die je dan mengt met perziken kwark. Wanneer je in totaal meer dan 200 gram kwark gebruikt, heb je wel ook wat meer gelatine nodig voor de stevigheid.

In dit recept koos ik voor gele glacé koeken, maar je kunt de bodem natuurlijk van elk koekje dat je wilt maken. De gele bokkenpootjes? Of die lekkere Paas spritsjes wellicht? Ook bastogne koeken zijn altijd erg lekker bij een kwarktaart. De keuze is dus aan jou. Vorig jaar maakte ik trouwens een aardbeien Paas kwarktaartje die ook zeker het proberen waard is!

Paas kwarktaartje

Paas kwarktaartje

Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 20 minuten + 3 uur wachten
Goed voor: 6 stukjes

Ingrediënten

Voor de bodem:
65 gram paas glacé koek
125 gram banaan
25 gram halfvolle melk
35 gram havermout
Voor de kwarklaag:
200 gram perzik vanille kwark
25 gram eiwitpoeder
3 blaadjes gelatine
5 eetlepels water

Bereiding

Schep de kwark en de eiwitpoeder in een bakje en roer door elkaar. Laat op kamer temperatuur komen.

Maal met behulp van de keukenmachine de banaan samen met de glacé koeken fijn. Voeg de melk en havermout toe en mix alles tot een glad geheel. Verdeel bakpapier over een kleine bakvorm en verdeel het beslag over de bodem. Zet de bodem ongeveer 20 minuten in de oven op 175 graden.

Leg de velletjes gelatine ongeveer 10 minuten te weken in een laagje water. Knijp de blaadjes na 10 minuten uit en doe ze samen met de 5 eetlepels water in een klein pannetje. Verwarm en roer tot de gelatine helemaal is opgelost. Laat het geheel afkoelen maar pas op dat je niet te lang wacht waardoor het al stolt. Meng de gelatine met de perziken kwark. Verdeel dit over de bodem en laat de kwarktaart minstens 3 uur in de koelkast opstijven. Voordat je de taart gaat serveren kun je hem nog versieren met wat verkruimelde koek en paaseitjes.

Voedingswaarden per 100 gram

136 calorieën
19 gram koolhydraten
8.4 gram eiwitten
2.9 gram vetten
0.4 gram vezels

Voedingswaarden per punt

138 calorieën
19.3 gram koolhydraten
8.5 gram eiwitten
3 gram vetten
0.5 gram vezels

Paas kwarktaartje

You Might Also Like

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën