Internationale hamburger dag: Paprika burger

28/05/2018

Dus.. Het schijnt vandaag internationale hamburger dag te zijn en omdat ik niet terugdeins voor een heerlijke burger, heb ik ter ere van deze dag een origineel receptje bedacht. En ik zou natuurlijk geen fitfood blogger zijn als ik geen gezonde versie bedacht. Vandaar bij deze; de paprika burger.

Internationale hamburger dag

Volgens mij is er naast vader-, moeder- en dierendag tegenwoordig voor bijna alles wel een speciale dag. Knuffelen we ons huisdier niet, dan verzinnen we wel een smoes om extra veel chocolade te eten (wereld chocolade dag op 13/7) of een reden om een heerlijk portie nachos te maken (Nachoday 6/10). Wat mij betreft geen probleem, want een excuus voelt toch altijd beter dan een ‘zomaar’.

Vandaag is het dus internationale hamburger dag en ter ere daarvan presenteer ik jullie vandaag een wel heel speciale burger. In plaats van brood, gebruik je namelijk een paprika. Hierdoor creëer je een paprika burger.

Een burger is niet per definitie goed of slecht. Het hangt allemaal af van wat je ermee doet. Welke saus je erop gooit, welk soort brood je gebruikt en natuurlijk wel soort burger je gebruikt. Eerder heb ik al eens een burger gemaakt met cloudbread en vandaag doe ik het dus met paprika. Binnenkort maar eens een kip- of een visburger maken dan.

Wat is jouw favoriete burger versie?

Paprika burger

Paprika Burger

Voorbereiding: 15 minuten
Bereiding:5 minuten
Goed voor: 1 burger

Ingrediënten

100 gram magere runder hamburger
1 paprika (bij mij bleef er 120 gram over)
1 plak cheddar (20 gram)
50 gram ijsbergsla
50 gram tzatziki
5 gram bak & braad

Bereiding

Begin met het bakken van de hamburger. Dit kan zowel in een pan als in een grill. Zorg ervoor dat je de grill dan invet of dat je wat boter in de pan doet en laat de burger aan beide kanten bruin worden. Check even of hij van binnen gaar is. Wanneer de burger gaar is, zet je de pan op laag vuur en leg je een plakje cheddar over de burger. Dit smelt het snelsts wanneer je de pan afdekt.

Terwijl de burger aan het bakken is kun je de paprika maken. Om een goede verhouding te krijgen heb ik uit het midden van de paprika een ring gesneden. Bepaal het midden van de paprika en snijdt hier net even onder met je mes. Nu heb je de onderkant. De andere kant van de paprika – die met de steel – snijdt je ook nog een stukje vanaf zodat je burger er tussen past. Verwijder de steel en alle zaadlijsten van de paprika. Dit is even een klusje, maar wel zo lekker. Als het goed is heb je nu een soort bagel vorm. Leg nu juist bovenkant van de paprika omgekeerd op een bord en verdeel hier de sla en tzatziki in.

Als laatst leg je de burger erop en dek je het af met de onderkant van de paprika.

Voedingswaarden per 100 gram

117 calorieën
3.1 gram koolhydraten
7.1 gram eiwitten
8.4 gram vetten
1 gram vezels

Voedingswaarden per paprika burger

400 calorieën
10.8 gram koolhydraten
24.2 gram eiwitten
29.1 gram vetten
3.3 gram vezels

Paprika burger

You Might Also Like

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën