Ookal is het nog vol op winter, ik had trek in een snack met een zonnig randje. En dus maakte ik dit passievrucht bananenbrood. Het leuke eraan is dat je in het midden een laagje passievrucht mascarpone hebt zitten dat deze snack net even iets specialer maakt.
In het midden?
Dat was de grote vraag toen ik bezig was met het maken van dit brood; zit de mascarpone laag nu wel in het midden? Zoals je ziet is het antwoord nee en had ik nog flink wat meer beslag onderin moeten toevoegen voor ik de mascarpone erop schepte. Al doende leert met toch? Gelukkig nam het niets weg van de smaak van het passievrucht bananenbrood, want die was nog steeds fris en toch zoet.
Natuurlijk is passievrucht best een smaak waar je van moet houden. Daarom heb ik ook nog heel veel andere keuzes zoals deze versie met tiramisu of een marble brood met chocola en dulce de leche. Dus voor welke versie ga jij dit weekend?
Passievrucht bananenbrood
Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 30 minuten
Goed voor: 12 plakken
Ingrediënten
Voor het brood:
300 gram banaan
2 eieren
100 gram magere kwark
50 gram eiwitpoeder
175 gram bloem
2 passievruchten
1 vanilleshot
1 zakje bakpoeder
Voor de vulling:
75 gram magere kwark
75 gram mascarpone
1 passievrucht
Bereiding
Pak de keukenmachine erbij en maal hiermee de banaan fijn. Voeg hier de kwark en de eieren bij en meng alles door elkaar. Schep dit over in een kom en voeg de bloem, eiwitpoeder en het bakpoeder toe. Snijd de twee passievruchten doormidden en schep het vruchtvlees in je kom. Roer alles goed tot je een mooi beslag hebt. In een kommetje meng je de mascarpone met de kwark en voeg het vruchtvlees van 1 passievrucht hier aan toe.
Beleg een cakevorm met bakpapier en schenk de helft van het beslag erin. Verdeel het mascarpone mengsel hierover en top af met de rest van het bananenbrood beslag. Zet het geheel ongeveer 30 minuten in de oven op 175 graden.
Voedingswaarden per 100 gram
163 calorieën
25.2 gram koolhydraten
9.6 gram eiwitten
2.7 gram vetten
1.6 gram vezels
Voedingswaarden per plak
126 calorieën
19.4 gram koolhydraten
7.4 gram eiwitten
2.1 gram vetten
1.3 gram vezels
GEEN REACTIES