Het is tijd voor een zomers toetje met een frans tintje. Passievrucht crème brûlée dus. Want ik mag dan wel niet op vakantie gaan, ik doe wel gewoon af en toe alsof ik op vakantie ben. Een Frans recept hier, een Spaans gerecht daar. Zo hou ik het leuk voor mezelf terwijl ik op Nederlandse bodem blijf. Wat is jouw favoriete buitenlandse gerecht?
Un petit peu de soleil
Verder dan dat gaat mijn Frans niet echt, maar om in de juiste sfeer te blijven deed ik een poging. Alleen al aan de spelling zie je dat crème brûlée uit Frankrijk komt. Maar de grap is dat de Spaanse versie crema catalana al veel eerder in kookboeken verscheen dus de vraag blijft welk land wie na heeft geaapt.
Eigenlijk is dit recept een beetje een mix, want ik gebruik alleen het eigeel zoals ze in Spanje doen maar bak hem vervolgens op de Franse manier. Dit werkte vorige keer namelijk prima toen ik de crème brûlée met witte wijn maakte en ook toen ik appel caramel versie maakte.
Passievrucht crème brûlée
Voorbereiding: 5 minuten
Bereiding: 30 minuten + 2 uur wachten
Goed voor: 4 toetjes
Ingrediënten
400 gram magere kwark
4 eierdooiers (kleine eieren)
2 passievruchten
1 zakje vanillesuiker
20 gram honing
1 shot vanille of mango
Bereiding
Meng in een kom de kwark met de eierdooiers, honing, suiker en de smaakshots. Snijd de passievruchten door midden en schep het vruchtvlees eruit boven de kom. Roer dit ook door je kwarkmengsel heen. Verdeel je beslag over 4 ovenschaaltjes. Pak een grote ovenschaal met een hoge rand en zet de kleine schaaltjes hier in. Vul de schaal met heet water tot de bakjes voor de helft onder water staat. Zet het geheel ongeveer 25 minuten in de oven op 175 graden. De crème brûlée is gaar als hij heen en weer flubbert zoals pudding. Zet de bakjes minimaal 2 uur in de koelkast. Wanneer je ze gaat serveren schep je een laagje suiker op de bakjes en brand dit met een crème brûlée brander of zet het 5 minuutjes zo hoog mogelijk in de oven en zorg dat de warmte van bovenaf komt.
Voedingswaarden per 100 gram
100 calorieën
9.1 gram koolhydraten
8.3 gram eiwitten
3.3 gram vetten
0.6 gram vezels
Voedingswaarden per toetje
132 calorieën
12.1 gram koolhydraten
11.1 gram eiwitten
4.4 gram vetten
0.8 gram vezels
GEEN REACTIES