Berry good; pastasalade met rode bessen en kip

09/06/2021

Na een leuke en leerzame aftrap van het oogstseizoen bij de Berrybrothers ging ik vol nieuwe inspiratie aan de slag met dit kleine besje. Daar kwam deze pasta salade met rode bessen uit. Een lekkere zomerse maaltijd met een Hollands randje om te vieren dat we deze mooie besjes het hele jaar door in Nederland verkrijgbaar zijn!

Proeven maar..

Op 2 Juni was ik in Roggel om te zien hoe het er aan toe gaat achter de schermen bij de Berrybrothers. Zij telen en verpakken al het zacht fruit zelf om een goede kwaliteit te kunnen garanderen. Zo kon ik dus meekijken met het hele proces van plant tot in de hand. Uiteraard was er tijd om zelf te plukken en te proeven en we sloten de dag af met een heerlijke rode bessen foodpairing. Die pairing heeft me ook doen besluiten om geitenkaas toe te voegen aan deze pastasalade, want deze combinatie is echt heerlijk!

De pastasalade met rode bessen en kip is een koud gerecht en daardoor prima vooraf te bereiden. Ik koos ervoor om de venkel rauw te gebruiken zodat de anijsachtige smaak nog beter uitkwam en er een lekker knapperig randje aan de salade zat. Daarnaast wat avocado voor de vitamietjes en natuurlijk de rode bessen in combinatie met kip en geitenkaas. Ik ben fan en ik ben benieuwd wat jij ervan vindt! Als je liever een ontbijtje of toetje maakt met rode bessen dan raad ik je aan om eens een kijkje te nemen in het online receptenboekje van de Berrybrothers.

Pasta salade met rode bessen en kip

Pastasalade met rode bessen en kip

Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 10 minuten
Goed voor: 2 salades

Ingrediënten

Voor de salade
100 gram volkoren penne
100 gram gegaarde kipreepjes
1 avocado
200 gram venkel
30 gram geitenkaas
50 gram rode bessen – verkrijgbaar bij de Albert Heijn
20 gram amandelen
Optioneel: bosui

Voor de dressing:
10 gram honing
10 gram balsamico

Bereiding

Breng een pannetje water aan de kook en voeg de pasta toe. Kook dit voor 10 minuten en giet af. Was de penne na met koud water om af te laten koelen. Snijd de venkel in de lengte en de avocado in kleine plakjes. Pak een diep bord en verdeel hier de pasta over. Voeg de gegaarde kip, de venkel en de avocado toe. Verdeel de rode bessen over de borden en verkruimel de geitenkaas erboven. Hak de amandelen grof en voeg toe aan je salade.

De dressing maak je door de honing heel even te laten smelten in de magnetron (10 seconde) en daarna te mengen met de balsamico. Giet het over je salade heen en geniet van je maaltijd!

Voedingswaarden per salade

529 calorieën
55.9 gram koolhydraten
26.3 gram eiwitten
21.7 gram vetten
10 gram vezels

Pasta salade met rode bessen en kip

You Might Also Like

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën