Als ik aan herfst denk dan denk ik aan kaneel en zoetigheid. Iets lekkers voor bij de thee om de kou buiten te sluiten. Zo dus ook deze pecan repen. Een zachte bodem met een knapperige en plakkerige laag noten was het resultaat. Doordat je veel noten gebruikt kom je natuurlijk wel hoog uit in kcal, maar met een klein stukje kan het best.
Pecans vreten
Noten zijn goed voor je, maar natuurlijk wel met kleine porties en niet met een hele zak per keer. Het nadeel van noten vind ik altijd dat ze erg rijk aan calorieƫn zijn en daardoor snel de snack van caloriearm oppushen. Maar soms kan dit natuurlijk ook gewoon, want het is een kwestie van balans en planning. Heb jij net een lowcal salade gegeten dan kan hier best een stukje van deze pecan repen tegen over staan.
Maar waarom zijn noten zo gezond? Volgens het voedingscentrum bevatten ze verschillende vitamines en ijzer die er onder anderen voor zorgen dat je de kans op hart- en vaatziektes verlaagd. Daarnaast verlaagt het je cholesterol. Al met al dus best fijne effecten om het calorierijke effect voor lief mee te nemen. Een handje noten a day keeps the doctor away š
Pecan repen met kaneel
Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 30 minuten
Goed voor: 12 pecan repen
Ingrediƫnten
Voor de bodem
100 gram amandelmeel
20 gram kokosmeel
20 gram eiwitpoeder
50 gram honing
100 gram appelmoes
2 theelepels kaneel
1 vanilleshot
Voor de pecan laag
150 gram pecannoten
50 gram honing
25 gram kokosolie
2 theelepels bruine basterdsuiker (Sukrin of andere vervanger)
1 theelepel kaneel
10 gram halfvolle melk
Bereiding
Pak een kom erbij en meng alle ingredienten voor de bodem door elkaar. Beleg een kleine springvorm of een brownievorm met bakpapier en verspreid het deeg hier over. Bak het ongeveer 15 minuten op 175 graden zodat je een bruine bodem krijgt.
Smelt de kokosolie in een kom en voeg de honing en de melk eraan toe. Meng ook de basterdsuiker en de kaneel door je vloeistoffen. Hak de noten grof en voeg ze toe. Als de bodem klaar is haal je hem uit de oven en verdeel je het noten mengsel erover. Zet het geheel nog 10 minuutjes in de oven terug en voila!
Voedingswaarden per 100 gram
482 calorieƫn
29 gram koolhydraten
7.3 gram eiwitten
36.7 gram vetten
5.8 gram vezels
Voedingswaarden per stuk
214 calorieƫn
12.9 gram koolhydraten
4.2 gram eiwitten
16.4 gram vetten
2.6 gram vezels
GEEN REACTIES