My Personal Body Plan journey

06/06/2018

Inmiddels ben ik alweer 9 maanden bezig met Personal Body Plan en dat betekent dat de laatste loodjes er bijna op zitten. Tijd dus voor een snelle review vanaf het begin tot waar ik nu ben. Wie weet kan ik jullie nog ergens mee helpen!

Where it all started

Week 1 - 69kgVroeger was ik een fanatiek turnster. Je kon me 14 uur per week in de zaal vinden en ik was met niks anders bezig. Helaas heb ik door blessures moeten stoppen en bleef alleen de sportschool nog over. En ik zeg je, ik haatte de sportschool. Ik voelde me er niet op m’n gemak, had geen idee wat ik moest doen en hoe de apparaten werkte. Wel bleven ik lekker snoepen zoals ik dat altijd heb kunnen doen, maar na verloop van tijd ging ik dit merken. Ik zal niet zeggen dat ik echt dik werd, maar mijn mooie blokjesbuik begon ik wel kwijt te raken.

Heel lang heb ik getwijfeld of Personal Body Plan wat voor mij zou zijn en of ik het zou doen. Eerst probeerde ik zelf wat aan te kloten met apps zoals my fitness pall, maar na wat wijze woorden van mijn vader heb ik toch de knoop doorgehakt. Ik ging aan de PBP met als doel me weer fit en gezond te voelen. Dat was in september.


Personal Body Plan gedachte

Week 19 - 63 kgHet idee achter dit programma is natuurlijk een lifestyle change en dat ging niet zonder horten of stoten. Ik was zo gewend samen met Ryan een hele fles wijn leeg te drinken in plaats van een glas te nemen. Of een hele bak ijs op te eten in plaats van een bakje. En ik was totaal niet gewend om vanuit werk naar de sportschool te moeten gaan.

Omdat ik eerst wilde afvallen en fit worden, zat ik op best weinig calorieën en het was moeilijk om me daar aan te houden. Vandaar dat ik ook mijn blog gestart ben als extra motivatie. Na 3 maanden viel ik van de trap en liep ik op krukken waardoor ik PBP tijdelijk stop moest zetten. Wat mij het meest opviel is dat mijn lichaam wel door ging met afvallen, terwijl ik niet meer kon sporten. Helaas raakte ik met de vetjes ook mijn bil en boobies kwijt dus tevreden was ik alsnog niet.


Nieuwe start, nieuwe kansen

Week 38 - 65kgToen ik opnieuw begon met PBP, besloot ik om een ander schema te gaan volgen om mezelf nieuwe motivatie te geven. Namelijk eentje om spieren op te kunnen bouwen nu ik was afgevallen. Dit betekende dat ik 4x per week moest gaan sporten en ineens weer meer mocht eten. In het begin was meer eten vooral meer snacken en voelde ik me daarna schuldig omdat ik niet mijn best had gedaan. Nu betekent het meer groente, fruit en andere nuttige voedingsstoffen met een lekker hapje om me op te verheugen.

Ik heb nog een maand te gaan en die blokjesbuik is er nog niet helemaal, maar de weg er naar toe is er!


Tips & Tricks

Ik heb een paar belangrijke dingen geleerd van Personal Body Plan waarvan ik hoop dat ze jullie ook kunnen helpen.

  • Je lichaam herkent niet wat goed of slecht eten is. Het herkent alleen de macro’s ervan. Het is dus best oké om af en toe wat lekkers te eten! Het belangrijkste is dat het in je caloriebehoefte past en je daarbij ook genoeg nuttige voedingsstoffen binnen krijgt.
  • Uiteten gaan is niet slecht. Uiteten gaan is voorbereiden. In mijn vorige blog gaf ik je al 3 nuttige tips.
  • Gezond en fit zijn is geen getal op de weegschaal. Het is een gevoel, een mindset en vooral lekker in je vel zitten. Toen ik uiteindelijk 62kg woog vond ik mezelf minder mooi dan dat ik nu vind en dit is een van de belangrijkste lessen die ik meeneem voor de toekomst.

Succes! 🙂
Gezonde ontbijttaart

You Might Also Like

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën