Personal Body Plan – Het voedingsschema van week 21

17/05/2019

Een nieuwe week, een nieuw voedingsschema. Deze keer ga ik wat dieper in op waarom ik zo’n schema maak en hoe ik er zelf vervolgens mee om ga. In ieder geval staat er naast de nodige groente en fruit ook weer een hele hoop lekkers in om een fijne balans en een makkelijk vol te houden schema te maken.

Het voedingsschema van week 21

Uiteraard zal ik opnoemen welke gerechten er in het voedingsschema terugkomen, maar ik wil ook wat dieper in gaan op hoe ik zo’n schema in elkaar zet. Dat begint eigenlijk heel simpel. Ik heb een Excel format waar ik alles invul en ik gebruikt de PBP app om de macro’s van al mijn eten te berekenen. Vervolgens bekijk ik de aanbiedingen van de supermarkten bij mij in de buurt (bij mij zijn dat de Plus en de Albert Heijn) om te bedenken voor welk soort groente en fruit ik zal gaan. Uiteraard check ik ook welk vlees er in de aanbieding is, want dit is de grootste kostenpost maar ook een goede eiwitbron.

Omdat ik mijn dag altijd begin en eindig met kwark, kijk ik ook welke zuivelproducten er in de aanbieding zijn. Ik laat me dus vooral leiden door de supermarkten om zo redelijk gevarieerd te blijven eten. Dan kies ik mijn lunch en snacks uit en dan wordt het puzzelen maar tot je een mooi schema hebt. Belangrijk vind ik mijn calorieën, dus ik zorg ervoor dat ik tussen de 1550 en de 1650 zit. Daarnaast probeer ik zo hoog mogelijk te komen in eiwitten en te zorgen voor een balans in vetten. De koolhydraten en vezels zijn voor mij het minst belangrijk, omdat ik niet aan duursport doe.

Top, nu heb je een schema in elkaar gedraaid met appeltaart granola, een veggieburger, chocolade mousse en hartig bananenbrood. De reden dat ik blog recepten kies is om jullie te laten zien hoe je die recepten toepast in je dagelijkse voeding. Ik hou me zelf dus niet altijd strikt aan de snacks omdat dit niet altijd uit komt met nieuwe baksels, maar ik probeer wel zo veel mogelijk naar het schema te eten zodat ik me doordeweeks niet bezig hou met of ik wel op de juiste macro’s uit kom.

Personal Body Plan - Het voedingsschema van week 21

Ingredienten voedingsschema week 21

You Might Also Like

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën