Happy hour; Piña Colada kwarktaart

25/01/2022

Happy hour staat voor mij gelijk aan vakantie. En vakantie betekent cocktails. En vandaar uit bedacht ik deze Piña Colada kwarktaart, want ik ben duidelijk toe aan zon en vakantie. Dit taartje bevat de klassieke smaken kokos en ananas die ook in de gelijknamige cocktail voorkomen. Het romige deel zit uiteraard verwerkt in het feit dat dit een kwarktaart is.

Vakantiegevoel

Zo eind Januari begint bij mij de dip vaak. Ik heb behoefte aan een zonnetje en strand in plaats van donker. Op mijn werk zijn de drukste maanden net voorbij dus ook rust is mooi meegenomen. Maar omdat ik niet op vakantie ga voorlopig besloot ik met deze Piña Colada kwarktaart toch alvast het zomergevoel in huis te halen. Het feestje moet je zelf maken toch? Ik heb alleen wel de rum weggelaten.

Ben jij meer van de mojito? Dan kan ik je mijn mojito kwarktaart aanraden. Natuurlijk kan het ook zo zijn dat je meer van de klassieke kwarktaart smaken bent. Via deze link vind je al mijn kwarktaartjes terug. Ik ben benieuwd welke jij kiest!
Piña Colada kwarktaart

Piña Colada kwarktaart

Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 20 minuten + 3 uur wachten
Goed voor: 6 stukjes

Ingrediënten

Voor de bodem:
65 gram kokoskoekjes
125 gram banaan
25 gram halfvolle melk
35 gram havermout
Voor de kwarklaag:
200 gram franse kwark
100 gram ananas uit blik (zonder sap)
25 gram eiwitpoeder
10 gram geraspte kokos
3 blaadjes gelatine
5 eetlepels ananassap

Bereiding

Giet de ananas af, maar vang het sap op. Schep de kwark, ananas en eiwitpoeder in de keukenmachine en blend totdat de ananas fijngemalen is. Schep over in een mengkom, voeg de kokosrasp toe en laat het buiten de koelkast op temperatuur komen.

Maak de keukenmachine schoon en gebruik hem om de koekjes in fijn te malen. Voeg de banaan, melk en havermout toe en mix alles tot een glad geheel. Verdeel bakpapier over een kleine bakvorm en verdeel het beslag over de bodem. Zet de bodem ongeveer 20 minuten in de oven op 175 graden.

Leg de velletjes gelatine ongeveer 10 minuten te weken in een laagje ananassap. Knijp de blaadjes na 10 minuten uit en doe ze samen met de 5 eetlepels ananassap in een klein pannetje. Verwarm en roer tot de gelatine helemaal is opgelost. Laat het geheel afkoelen maar pas op dat je niet te lang wacht waardoor het al stolt. Meng de gelatine met de ananas kwark. Verdeel dit over de bodem en laat de kwarktaart minstens 3 uur in de koelkast opstijven. Voordat je de taart gaat serveren kun je hem nog versieren met wat geraspte kokos.

Voedingswaarden per 100 gram

136 calorieën
19 gram koolhydraten
8.4 gram eiwitten
2.9 gram vetten
0.4 gram vezels

Voedingswaarden per punt

138 calorieën
19.3 gram koolhydraten
8.5 gram eiwitten
3 gram vetten
0.5 gram vezels
Piña Colada kwarktaart

You Might Also Like

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën