Breakfast Tips

Ochtend boost: pindakaas banaan havermoutpap

23/10/2019

Je houdt ervan of je haat het. Ik ben van het eerste team en dus maakte ik pindakaas banaan havermoutpap. Een heerlijk warm en zoet ontbijt om de ochtend mee te beginnen. De pindakaas zorgt voor een bite als je de versie met nootjes hebt en de banaan is een smaakmaker met wat extra vitamine C. voor de herfst weerstand.

PB Banana

Alweer een pindakaas recept? Jep.. Want ondanks dat er vrij veel calorieën in pindakaas zitten bevat het ook een hoop eiwitten en gezonde vetten. Mix hier banaan bij en je krijgt ook meteen een vitamine C en ijzer boost. Alles wat je nodig hebt om fit de herfst door te komen dus.

Havermoutpap is van zichzelf redelijk flauw vind ik. Normaal gooide ik er eiwitpoeder of smaakshots doorheen, maar deze keer probeerde ik het met een natuurlijke smaakmaker. Geprakte banaan. Dit zorgt voor een zoete smaak aan je havermout en de pindakaas zorgt voor net die extra factor waar je naar op zoek bent in je ontbijtje. Hou jij van deze combi? Wellicht vind je dan deze bonbons ook heel erg lekker!

Pindakaas banaan havermoutpap

Pindakaas banaan havermoutpap

Voorbereiding: 5 minuten
Bereiding: 5 minuten
Goed voor: 1 ontbijtje

Ingrediënten

50 gram havermout
50 gram banaan
150 gram halfvolle melk
10 gram pindakaas
1 theelepel kaneel

Bereiding

Snijd de banaan in plakjes en zet een pannetje op het vuur waar je alle ingrediënten in doet. Roer goed door terwijl het geheel opwarmt en prak met een vork de banaan fijn. Zodra de melk is opgelost en je een pap overhebt is je ontbijtje klaar. Schep over in een schaaltje en geniet.

Voedingswaarden per 100 gram

134 calorieën
18.2 gram koolhydraten
5.8 gram eiwitten
3.7 gram vetten
2.5 gram vezels

Voedingswaarden per ontbijt

348 calorieën
47.4 gram koolhydraten
15.1 gram eiwitten
9.6 gram vetten
6.5 gram vezels

Pindakaas banaan havermoutpap

You Might Also Like

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.