Cake for breakfast; pindakaas kwarktaart

17/05/2020

Een broodje pindakaas, wie is er niet groot mee geworden? Maar nu we eenmaal groot zijn ontbijten we met een stuk pindakaas kwarktaart. Nog steeds even lekker, maar dan net even iets hoger in eiwitten met amper koolhydraten. Je kunt hem makkelijk in de koelkast bewaren dus 1 keer maken is drie ochtenden genieten.

Banaan – pindakaas

Het idee voor deze taart zag ik op Pinterest en na wat knutselen maakte ik daar deze ontbijttaart van. De bodem maak je met banaan en pindakaas poeder om wat stiekeme vitamientjes toe te voegen. De kwarklaag kun je maken met echte pindakaas of ook met poeder als je wilt. Ik voegde eiwitpoeder toe, maar dit is niet noodzakelijk.

Ik gebruik zelf gelatinepoeder die ik ooit in Finland op de kop tikte. Natuurlijk kun je ook gewoon gelatine blaadjes gebruiken. Je hebt dan ongeveer 3 blaadjes nodig die je eerst in water weekt. Daarna warm je wat water (of de kwark) op en los hierin de gelatine op. De rest van de taart maak je hetzelfde.

Pindakaas kwarktaart

Pindakaas kwarktaart

Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 30 minuten + 3 uur wachten
Goed voor: 8 stukjes

Ingrediënten

Voor de bodem:
100 gram banaan
50 gram halfvolle melk
35 gram havermout
1 theelepel pindakaaspoeder

Voor de vulling:
350 gram magere kwark
1 eetlepel gelatine poeder
10 eetlepels water
25 gram pindakaas
25 gram eiwitpoeder
1 theelepel pindakaas poeder

Bereiding

Gebruik de keukenmachine (of een vork) en maal de banaan fijn samen met de melk. Schep het in een bakje en voeg de havermout en pindakaas poeder erbij. Mix alles goed door elkaar. Beleg een bakvorm met bakpapier en schep het beslag hier op. Zet de bodem 20 minuten in de oven op 175 graden. Laat de bodem helemaal afkoelen.

Verwarm in een pannetje het water en roer de gelatine poeder hier door heen tot het opgelost is. Laat het afkoelen. Verwarm in de magnetron ook de pindakaas. Meng de kwark, eiwitpoeder, pindakaas, pindakaas poeder en het gelatine mengsel door elkaar. Verdeel dit over de afgekoelde bodem en laat de pindakaas kwarktaart minstens 3 uur in de koelkast opstijven.

Voedingswaarden per 100 gram

116 calorieën
10.5 gram koolhydraten
10.7 gram eiwitten
3.3 gram vetten
1.2 gram vezels

Voedingswaarden per punt

87 calorieën
7.9 gram koolhydraten
8 gram eiwitten
2.5 gram vetten
0.9 gram vezels

Pindakaas kwarktaart

You Might Also Like

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.