Niets lekkerders dan een toetje na de maaltijd als je het mij vraagt, want ik ben een echte zoetekauw. In dit geval maakte ik pindakaas mousse met brownie en Snickers. Niet perse gezond, maar wel voedzaam, lekker en vooral eiwitrijk zonder dat je hier eiwitpoeder voor hoeft te gebruiken.
Biologische eiwitten
Voor degene die het nog niet weet; pindakaas is een goede bron van eiwitten en dat zie je zeker terug in dit toetje. In combinatie met de kwark krijg je namelijk een eiwitbom van 14 eiwitten in een heel erg lekker dessertglaasje. Ik koos ervoor om er brownie onder te doen, maar je kunt de pindakaas mousse ook prima zonder toevoeging eten.
De pindakaas die ik gebruikte is van Pnuts. Zij hebben de eerste biologische pindakaas gemaakt en ik mocht hem testen. De pindakaas is zoutarm en vrij van palmolie en dat terwijl je het niet in de smaak terug proeft. Naast naturel kun je ook kiezen voor caramel-zeezout of kokos-chili.
Pindakaas mousse
Voorbereiding: 5 minuten
Bereiding: 10 minuten
Goed voor: 2 porties
Ingrediënten
50 gram slagroom (opgeklopt of kant en klaar)
50 gram pindakaas
100 gram magere kwark
1 tl Sukrin Icing
2 brownies
Optineel: 1 Snickers pindakaas
Bereiding
Klop de slagroom stijf en meng de pindakaas, magere kwark en de Sukrin door de slagroom heen. Pak 2 glaasjes en verkruimel de brownie op de bodem. Schep de mousse erop en top eventueel af met een in stukjes gehakte pindakaas Snickers.
Voedingswaarden per portie
388 calorieën
21 gram koolhydraten
14.1 gram eiwitten
27.5 gram vetten
2.5 gram vezels
GEEN REACTIES