PB&J favourite; pindakaas overnight oats

15/04/2019

PB&J is een algemeen bekend begrip inmiddels. Uiteraard kon ik dus niet achterblijven met mijn eigen ontbijtversie van deze klassieke combinatie. Mijn pindakaas overnight oats is gemaakt met pindakaaspoeder, echte pindakaas en afgetopt met zelfgemaakte frambozen jam. Kortom, het ultieme ontbijtje voor iedere PB&J fan.

American classics

Spreek een Amerikaan aan, vraag hem wat PB&J betekent en ze kennen allemaal het antwoord. Dit is namelijk een typische uitvinding die geliefd is bij jong en oud. Je besmeert een boterham met pindakaas, schept hier jam bovenop en topt af met tweede een boterham. Ofterwijl; een sandwich met peanutbutter & jelly.

Deze pindakaas overnight oats versie is gebasseerd op de PB&J sandwich, alleen is het brood vervangen voor havermout en kwark. In dit recept heb ik de ‘jelly’ zelf gemaakt, maar uiteraard kun je ook jam uit de supermarkt kopen. En naast frambozen kun je natuurlijk ook voor een zomerse smaak jam gaan. Jij bepaalt en jij geniet!

Pindakaas overnight oats

Pindakaas overnight oats

Voorbereiding: 5 minuten
Bereiding: 5 minuten + een nacht wachten
Goed voor: 1 ontbijtje

Ingrediënten

50 gram havermout
100 gram melk
100 gram griekse yoghurt
10 gram pindakaas poeder
75 gram frambozen
10 gram pindakaas

Bereiding

Mix de hanvermout met de melk en de pindakaaspoeder en zet dit in een afgesloten potje voor een nacht in de koelkast. De volgende ochtend schep je het mengsel over in een schaaltje en meng je het met de kwark en de pindakaas. Verwarm de frambozen in een pannetje en prak met een vorm. Mix dit ook door je ontbijtje en je pindakaas overnight oats is compleet.

Voedingswaarden per 100 gram

123 calorieën
13.3 gram koolhydraten
8.4 gram eiwitten
3.3 gram vetten
2.5 gram vezels

Voedingswaarden per ontbijt

423 calorieën
45.8 gram koolhydraten
28.9 gram eiwitten
11.5 gram vetten
8.7 gram vezels

Pindakaas overnight oats

You Might Also Like

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën