Borrel op z’n best; pizzabrood met mozzarella en chorizo

03/07/2021

Wat rook de keuken heerlijk toen dit pizzabrood in de oven stond zeg. Ik kreeg er spontaan honger van en gelukkig bleek het resultaat niet tegen te vallen. Een van mijn betere baksels zoals Ryan dat dan zegt. Je kunt het broodje los eten of met wat kaas of zeezout boter beleggen.

Pizza 2.0

Laten we wel wezen, niets kan tippen aan een echte restaurantpizza. Dat weet ik ook wel. Maar hoe leuk is het als je wel met die smaken aan de slag kunt en thuis een gezondere oplossing in elkaar kunt zetten. Dan kom je uit bij dit pizzabrood. Ik maakte hem met mozzarella en chorizo, maar uiteraard kun je hem ook prima vega maken of voor een andere kaas kiezen.

Eerder al probeerde ik de combinatie cheddar en bacon in een kaasbroodje en deze keer ging ik dus voor een pizza versie. Ik hou ervan om bij de borrelplank of de soep een lekker broodje te hebben, maar dit pizzabrood at ik ook bij de lunch. Lekker naast een salade of met een eitje!

Pizzabrood met mozzarella en chorizo

Pizzabrood met mozzarella en chorizo

Voorbereiding: 15 minuten
Baktijd: 35 minuten + 2 uur rijzen
Goed voor: 10 plakken

Ingrediënten

225 gram warm water
1.5 theelepel gist
300 gram bloem
20 gram mozzarella
20 gram bosui
20 gram paprika
20 gram tomaat
20 gram chorizo
50 gram geraspte kaas
1 theelepel knoflookpoeder
1 theelepel zout
1 theelepel Italiaanse kruiden

Bereiding

Pak een grote kom en giet hier het warme water in. Voeg de gist toe en laat dit een paar minuten staan. Snijd ondertussen alle groentes en de chorizo en mozzarella fijn. Voeg de bloem en kruiden toe aan het water en meng dit met een lepel tot je een samenhangend beslag krijgt. Voeg de gesneden spullen toe en roer alles door elkaar. Zet je brood een uur te rijzen op het aanrecht. Laat het deeg daarna nog een uur rijzen in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 220 graden. Bedek je aanrecht met bakpapier en strooi hier wat bloem overheen. Leg je deeg erop en rol met behulp van een roller het deeg uit. Dit hoeft niet heel dun. Strooi de geraspte kaas over het deeg en vouw nu de lange zijkanten van het deeg naar het midden. Doe dit ook met de korte zijkanten zodat al het kaas in het deeg gevouwen zit. Nu komt even een klusje. Beleg een bakplaat met bakpapier en zet dit dicht bij. Til je bakpapier met het deeg erop op en keer hem om op je bakplaat. Nu ligt je dichtgevouwen rand dus onderop. Bak het brood 30 minuten. Halverwege smeerde ik een klein beetje olijfolie over de bovenkant zodat het brood lekker knapperig wordt.

Voedingswaarden per 100 gram

190 calorieën
31.7 gram koolhydraten
7.5 gram eiwitten
3.7 gram vetten
1 gram vezels

Voedingswaarden per plak

130 calorieën
21.6 gram koolhydraten
5.1 gram eiwitten
2.5 gram vetten
0.7 gram vezels

Pizzabrood met mozzarella en chorizo

You Might Also Like

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën