First try: pompoen cake met vanille

22/10/2018

‘Leuk, ik ga pompoen cupcakes maken’ dacht ik op zaterdagavond. Dus ik hup de keuken in en toen het beslag klaar was en het in de vormpjes wilde gieten realiseerde ik me dat ik geen cupcake vormpjes heb. Het is dus een pompoen cake geworden. En ook nog eens met vanille frosting. Die cupcakes houden jullie nog tegoed van me wanneer ik wel de juistje vormpjes heb.

Pumpkin facts

Voor mij is pompoen iets waar je een eng gezichtje van maakt met Halloween. Verder had ik het nog nooit gegeten en ook nooit de neiging gehad om het te kopen. Maarja, met een eigen foodblog wil je wel eens andere dingen proberen dus nu geloof ik eraan.

Eigenlijk is pompoen namelijk best wel goed voor je. Zo zitten er maar 26 calorieën in 100 gram pompoen en ook in koolhydraten en vet is hij erg laag. Vandaar dat je bijvoorbeeld spaghetti ook prima kunt vervangen door pompoen squash. Ik besloot het laagdrempelig te beginnen en deze groente te verwerken in een van mijn baksels. Dus ja, een pompoen cake met eiwitpoeder en een heerlijke frosting.

Pompoen cake

Pompoen cake met vanille

Voorbereiding: 5 minuten
Bereiding: 5 minuten
Goed voor: 2 bowls

Ingrediënten

Pompoen cake
100 gram pompoen puree
120 gram boter
25 gram amandelmeel
10 gram smart protein vanille
25 gram honing
100 gram banaan
1 ei
kaneel & koek kruiden naar keuze

Frosting
25 gram monchou
10 gram smart protein vanille
water naar keuze

Bereiding

Om pompoenpuree te maken kun je een pakje pompoenblokjes kopen bij de supermarkt en dat volgens de gebruiksaanwijzing bereiden. Wanneer de pompoen gaar is pureer je het met de hand of met de machine en je pompoen puree is ready. Voeg alle ingrediënten voor de cake toe aan de kom van de keukenmachine en laat dit magische apparaat zijn werk doen. Pak een cakeblik erbij en beleg deze met bakpapier. Bak de pompoen cake vervolgens 25 minuten op 200 graden.

Wanneer de cake gaar en afgekoeld is, meng je de monchou met de smart protein en eventueel water. Dit ligt eraan hoe smeerbaar je de frosting wilt hebben. Bedek de pompoen cake met een laagje frosting en top af met nog wat kruiden. Eet smakelijk!

Voedingswaarden per 100 gram

316 calorieën
12.3 gram koolhydraten
6.2 gram eiwitten
25.8 gram vetten
1.7 gram vezels

voedingswaarden per plak (45 gram)

142 calorieën
5.5 gram koolhydraten
2.8 gram eiwitten
11.6 gram vetten
0.8 gram vezels

Pompoen cake

You Might Also Like

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën