Dit recept is typisch een probeersel dat toch wel goed uitpakte, maar niet fotogeniek was. Ondanks de foto’s was deze pompoen lasagne toch echt heerlijk en dus de moeite waard om te posten. Het is een licht diner dat je makkelijk de dag van tevoren kan maken of waarbij je de extra porties kunt invriezen.
Italiaans genieten
Lasagne is een van mijn favoriete gerechten. Thuis maakte mijn moeder hem altijd met behulp van de Knorr pakketten en met ham en kaas. Een echte lekkere kinderversie dus. Tegenwoordig gaat er meer groente doorheen en probeer ik ook te variëren. Zo heb ik al eens eerder een lasagne met pulled chicken gemaakt en deze keer was het tijd voor pompoen lasagne. De bladen komen nog steeds uit een pakje, maar de saus is gemaakt met gehakt en pompoen in plaats van met een tomatensmaak.
Dit is niet het eerste recept met pompoen dat ik maak en net als bij de andere recepten zorgt het toevoegen van pompoen voor een goede vulling terwijl het heel weinig kcal bevat. Wil je helemaal een calorië en koolhydraat arm recept hebben? Dan kun je de lasagne eventueel nog vervangen door dunne plakken courgette. Je hoeft hem dan alleen even in de oven te zetten om de mozzarella te laten smelten.
Pompoen lasagne met mozzarella
Voorbereiding: 15 minuten
Bereiding: 25 minuten
Goed voor: 3 porties
Ingrediënten
300 gram mager gehakt
300 gram pompoen puree*
200 gram halfvolle melk
50 gram lasagne bladen
175 gram mozzarella
2 teentjes knoflook
zout, peper, tijm en Italiaanse kruiden naar smaak
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet een wokpan op het vuur en rul het gehakt gaar. Giet het extra vet dat hieruit komt af. Pers de knoflook of snijd hem in kleine stukjes en voeg dit toe aan het gehakt. Fruit de knoflook nog 1 minuut mee met het gehakt. Voeg nu de pompoen puree, de melk en de kruiden toe en meng alles goed door elkaar. Je kunt eventueel wat water toevoegen als je de saus te dik vindt. Laat de saus 2 minuten inkoken en vet ondertussen je ovenschaal in en snijd de mozzarella in plakken.
Nu is het tijd om je lasagne op te bouwen. Begin met een laag pompoensaus, dan een laagje lasagne bladen en als laatste een laagje mozzarella. Herhaal dit nog een keer en eindig met een goede laag saus. Top eventueel nog af met mozzarella of wat geraspte kaas en zet de pompoen lasagne 30 minuten in de oven.
* De pompoen puree had ik al in de vriezer. Heb je dit niet dan kun je pompoen blokjes koken en daarna pureren.
Voedingswaarden per 100 gram
130 calorieën
6.5 gram koolhydraten
10.2 gram eiwitten
6.8 gram vetten
0.3 gram vezels
Voedingswaarden per portie
446 calorieën
22.4 gram koolhydraten
34.7 gram eiwitten
23.2 gram vetten
1 gram vezels
GEEN REACTIES