Herfstachtig lekker; pompoensoep met champignons en kip

07/10/2019

Bah, je kijkt naar buiten en je ziet grauwe lucht of regen. De herfst is weer begonnen.. Aangezien ik het permament koud heb op het moment door dit weer besloot ik dus maar een flinke pan pompoensoep te maken. Er zitten champignons en pulled chicken doorheen en om een lekker romig geheel te krijgen voegde ik er ook kokosmelk aan toe. Een heerlijke kommetje met maar heel weinig calorieën was het resultaat!

Autumn feelings

Ik weet niet wat het is met de herfst, maar zodra het Oktober is wil ik alleen nog maar soep. Zo’n heerlijke warme kop in je hand terwijl je onder een dekentje ligt en serie kijkt. Love it. Ik besloot om zelf pompoensoep te gaan maken. Het was een probeersel en ik snap nu waarom er zakjes met pompoenblokjes in de supermarkt liggen. Nadat ik ongeveer 3 keer in mijn vingers heb gehakt is het me gelukt de hele pompoen te schillen en snijden.

Door pulled chicken en champignons aan de soep toe te voegen wilde ik een bite creëren. Ik vind het namelijk wel zo lekker als er stukjes in mijn soep zitten. Het zorgt er ook voor dat je een heel mager soepje hebt dat erg hoog in eiwitten is. Geen fan van pompoen? Dan is een paprika tomatensoep ook een goede optie.

Pompoensoep met champignons en kip

Pompoensoep met champignons en kip

Voorbereiding: 5 minuten
Bereiding: 20 minuten
Goed voor: 3 porties

Ingrediënten

300 gram pompoenpuree
750 gram groente bouillon
200 gram kokosmelk
150 gram champignon
300 gram kipfilet
2 teentjes knoflook
zout en peper naar smaak

Bereiding

Zet een pan water op het vuur en breng deze aan de kook. Terwijl je wacht kun je de pompoen schillen en in stukjes snijden. Zet ze in een pannetje water op het vuur en kook de blokjes in 10 minuten gaar en giet vervolgengs het water af. Met behulp van een keukenmachine (of een vork) kun je ze fijn maken tot je puree hebt. Als het andere pannetje met water kookt doe je hier de hele kipfilet in en deze kook je ongeveer 10 minuten. Je kunt na 10 minuten checken of de kip gaar is door hem door te snijden. Haal hem uit het water en maak er met behulp van 2 vorken pulled chicken van.

Meng 750 gram kokend water met 1 groente bouillon blokje. Pak vervolgens een grote wokpan en fruit hier de knoflook en de champignons in voor een paar minuten. Voeg nu de pompoen puree, kokosmelk en groente bouillon toe en meng alles tot een geheel. Laat dit ongeveer 10 minuten in koken en voeg dan ook de pulled chicken en eventueel peper en zout toe. Als de kip ook goed warm is kun je de soep serveren.

Voedingswaarden per 100 gram

31 calorieën
0.8 gram koolhydraten
4.5 gram eiwitten
1.1 gram vetten
0.3 gram vezels

Voedingswaarden per kom

185 calorieën
6.1 gram koolhydraten
25.9 gram eiwitten
6.2 gram vetten
1.8 gram vezels

Pompoensoep met champignons en kip

You Might Also Like

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën