Stevige maaltijd; prei pancakes met cervelaat

25/08/2020

Deze preipancakes zorgen voor een flink vullende maaltijd. Het lijkt niet zo, maar ik verbaasde me er zelf ook over. De cervelaat gaf net dat beetje extra smaak en in combinatie met een pittige saus heb je een prima diner op tafel. Niet perse caloriearm, maar wel lekker en met de juiste voedingswaarden.

Preitje erbij?

Okee ik moet iets bekennen. Ik had dus nog nooit zelf prei klaargemaakt. Tuurlijk, ik heb het wel eens gegeten omdat het in de groentesoep van mijn moeder zit maar verder was dit de eerste keer.. Aangezien ik niet zo van stamppot en AGV’tjes ben koos ik ervoor om prei pancakes te maken. Wel de groente maar dan met een twist. Doordat ik volkoren tarwemeel gebruikte kom je redelijk hoog uit in kcal, maar je krijgt er wel een vullende maaltijd met een flink portie vezels voor terug.

De cervelaat die ik koos kreeg in in mijn foodbox en het waren de balletjes van Stegeman. Het leek me best een goede combinatie en weer eens wat anders dan een oerhollandse pannekoek met spek. Naast de pancakes waren ze ook prima om door een salade te mengen trouwens.

prei pancakes met cervelaat

Prei pancakes met cervelaat

Voorbereiding: 5 minuten
Bereiding: 10 minuten
Goed voor: 4 pannekoeken – 2 porties

Ingrediënten

150 gram volkoren tarwemeel
2 eieren
200 gram halfvolle melk
50 gram cervelaat
50 gram prei
Saus naar keuze; ik gebruikte de peri peri van Callowfit

Bereiding

Snijd de prei en de cervelaat fijn. Meng in een kom de meel met de melk en de eieren tot een goed beslag. Voeg de prei en cervelaat toe. Zet een pan op het vuur met wat bakboter of olie erin. Schep een kwart van het beslag in de pan (schep goed over de bodem om zo ook de prei en cervelaat mee te nemen) en bak elke kant in een paar minuten goud bruin.

Voedingswaarden per 100 gram

175 calorieën
19.1 gram koolhydraten
8.9 gram eiwitten
6.3 gram vetten
3.3 gram vezels

Voedingswaarden per portie

483 calorieën
52.5 gram koolhydraten
24.6 gram eiwitten
17.4 gram vetten
9.1 gram vezels

prei pancakes met cervelaat

You Might Also Like

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.