Zoete ochtend; protein crêpes met appel en dulche de leche

18/08/2020

Het ideale ontbijt of toetje is voor mij toch wel pannekoeken. In dit geval ging ik voor protein crêpes met zelfgemaakte dulce de leche en groene appel. Fris in combinatie met zoet en een flinke portie eiwitten. Nog niet overtuigd? In dat geval deel ik nog mee dat dit hele ontbijt vergelijkbare macro’s heeft met een saaie bak kwark met muesli.

Zuiderlijke invloeden

Volgens mij hoef ik niet te vertellen dat de ultra dunne versie van een pannekoek uit Frankrijk komt. Uiteraard bekeek ik het normale recept en besloot er protein crêpes van te maken. Voor mij betekent gezond namelijk niet perse laag in calorieën. Het betekent vooral rijk aan de juiste voedingsstoffen. Soms zijn dit eiwitten, soms gezonde vetten en soms gewoon lekker lowcal.

Als beleg gebruikte ik dulce de leche die ik zelf gemaakt had. Om het zoete iets af te zwakken gebruikte ik ook magere kwark en groene appel. Die eet ik al jaren en ik weet dat heel wat mensen zich af vragen hoe ik die gewoon zo kan eten. Je moet er van houden denk ik.

Protein crêpes met appel en dulche de leche

Protein crêpes met appel en dulce de leche

Voorbereiding: 5 minuten
Bereiding: 10 minuten
Goed voor: 2 ontbijtjes

Ingrediënten

2 eieren
100 gram halfvolle melk
30 gram eiwitpoeder
1 theelepel kaneel
1 appel
50 gram dulce de leche
100 gram magere kwark

Bereiding

Mix de eieren met de melk, het eiwitpoeder en de kaneel tot je een goed beslag hebt. Zet een pan op het vuur en smelt hier wat kokosolie in. Schep de helft van het beslag in de pan en laat stollen. Keer de crêpe om en laat ook deze kant bruin worden. Herhaal dit geheel voor de tweede crêpe.

Beleg de helft van de crêpe met 50 gram kwark, een halve appel en 25 gram dulce de leche. Vouw de crêpe dubbel en daarna nogmaals dubbel. Beleg de tweede crêpe met de andere helft van de ingrediënten en smullen maar.

Voedingswaarden per 100 gram crêpe

131 calorieën
3.3 gram koolhydraten
17.3 gram eiwitten
5.7 gram vetten
0.1 gram vezels

Voedingswaarden per ontbijt inclusief beleg

348 calorieën
36.9 gram koolhydraten
31.3 gram eiwitten
8 gram vetten
1.6 gram vezels

Protein crêpes met appel en dulche de leche

You Might Also Like

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën