Snacks + chocola + eiwitten. Zo simpel is de opsomming van deze protein dontus. De koffie laat ik hier weg, omdat ik nooit koffie drink en die smaak vaak heftiger is voor mij dan voor anderen. Wat wel heel fijn is is de 23 gram eiwitten per donut!
kopje koffie
De vorige keer dat ik met koffie werkte maakte ik een bananencake en de feedback daarop was lekker maar ik proef geen koffie’. Mijn advies is dus om even goed na te denken wat voor koffie fan jij bent en anders een dubbele shot espresso te nemen. Let er wel op dat het niet meer da 65 gram in totaal is inclusief water, want anders wordt je beslag erg dun.
Het glazuur op een donut is onmisbaar vind ik. En dus maakte ik eiwitrijke koffie frosting in de hoop nog wat extra koffiesmaak toe te voegen. Het helpt ook om de donuts wat smeuïger te maken. Ben je geen koffie of chocolade fan? Check dan ook eens deze pindakaas donuts.
Protein donuts met koffie en chocola
Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 10 minuten
Goed voor: 4 donuts
Ingrediënten
Voor de donut:
50 gram fruitmoes appel-peer
10 gram cacaopoeder
50 gram eiwitpoeder
25 gram kokosmeel
60 gram koffie (afgekoeld)
1 ei
1 theelepel bakpoeder
Voor het glazuur:
25 gram koffie (afgekoeld)
25 gram mascarpone
15 gram eiwitpoeder
10 gram poedersuiker Sukrin
1 theelepel cacaopoeder
Bereiding
Voeg alle ingrediënten bij elkaar in een kom en meng dit tot een glad beslag. Vet je donutvorm in en verdee je beslag over 4 vormpjes. Verwarm de oven op 175 graden en bak de donuts 10 minuten. Laat de donuts afkoelen. Het glazuur maak je door alle ingrediënten bij elkaar te voegen tot je een plakkerig geheel hebt dat je over de donuts kan verdelen.
Voedingswaarden per 100 gram
231 calorieën
10 gram koolhydraten
33.7 gram eiwitten
7.8 gram vetten
4.4 gram vezels
Voedingswaarden per plakje
156 calorieën
6.8 gram koolhydraten
22.8 gram eiwitten
5.3 gram vetten
3 gram vezels
GEEN REACTIES