Dessert Tips

Muscle boost: protein freakshake met pindakaas

29/05/2019

Jep, het is een trend waar ik ook voor gevallen ben. Maar ik maakte een protein freakshake van zodat hij wel netjes binnen mijn Personal Body Plan past. Dat betekent protein ijs, whey poeder, pindakaas poeder en een beetje melk en banaan plus wat toppings om het geheel af te maken.

Freakin’good

De eerste keer dat ik zo’n shake probeerde vergeet ik nooit meer in. Ik was net begonnen met PBP toen we in Newcastle zo’n ding gingen drinken. Ik werd erna toch ziek van de mega berg suiker die erin zat. Mijn lichaam was dit duidelijk niet meer gewend. Maar de shake was heerlijk en sinds ik de pindakaas popcorn in huis heb, wilde ik een protein freakshake maken.

Maargoed, wat is een freakshake dan? Volgens Google is het eigenlijk gewoon een milkshake met een hele hoop calorieën. Slagroom, toppings, sauzen en ook nog een beetje milkshake in een beker die je perfect kunt fotograferen. In plaats van normaal ijs koos ik voor protein ijs in de smaak pindakaas en als topping had ik gesmolten pindakaas en caloriearme popcorn.

Protein freakshake met pindakaas

Protein freakshake met pindakaas

Voorbereiding: 5 minuten
Bereiding: 5 minuten
Goed voor: 1 shake

Ingrediënten

50 gram Breyer’s Delight pindakaas
150 gram halfvolle melk
20 gram Personal Protein
50 gram bevroren banaan
20 gram pindakaaspoeder

Bereiding

Pak de blender of de keukenmachine erbij en meng alle ingrediënten tot een protein freakshake. Wil je de beker versieren? Smelt dan wat pindakaas en verdeel dit over de bovenkant van de beker zodat het langs de binnenkant druipt. De macro’s zijn voor de shake zonder versiering.

Voedingswaarden per 100 gram

118 calorieën
10.8 gram koolhydraten
12.6 gram eiwitten
2.7 gram vetten
1.7 gram vezels

Voedingswaarden per shake

342 calorieën
31.2 gram koolhydraten
36.6 gram eiwitten
7.9 gram vetten
4.9 gram vezels

Protein freakshake met pindakaas

You Might Also Like

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.