Protein snacking: kaneel muffins

06/01/2019

De eiwitten staan vaak centraal in mijn dagelijkse voeding. Maar elke dag een reep of een shake gaat zo vervelen dus maakte ik deze kaneel muffins vol met proteine voor de afwisseling. Ze smaken naar vanille en kaneel en doen denken aan zo’n heerlijk kaneelbroodje. Alleen dan zonder de vieze vingers en met de gezonde voedingsstoffen.

Muffin to the max

Muffins zijn eigenlijk op zichzelf staande kleine baksels. Je kent ze vast ook wel als cupcakes dus ik vroeg me af hoe ik mijn versie eigenlijk moest noemen en wat nou precies het verschil was. Dat heb ik dus even voor je uitgezocht:

Volgens internet is een muffin iets gezonder dan een cupcake en is het vaak minder zoet. Hij is vaak droger en kan ook hartig zijn. Cupcakes zijn zoals de naam het zegt mini cakejes. Ze zijn gemaakt met boter en eieren en zoete smaken. Ze hebben ook vaak van die mooie botercreme toppings. De enige reden dat ik mijn kaneel muffins dus muffins kan noemen volgens dit artikel is omdat ze gezonder (minder ongezond?) en compacter zijn. Verder ben ik rebels geweest en heb ik een topping op mijn muffin gedaan wat dus eigenlijk alleen bij cupcakes mag. Oepsie šŸ™‚

Kaneel muffins

Protein kaneel muffins

Voorbereiding: 5 minuten
Bereiding: 25 minuten
Goed voor: 10 kaneel muffins

Ingrediƫnten

285 gram griekse yoghurt
130 gram havermout
50 gram smart protein vanille (of een andere vanille eiwitpoeder)
2 eieren
50 gram halfvolle melk
50 gram water
kaneel naar smaak (ik had ongeveer 2 eetlepels want ik hou van kaneel)

Optionele topping:
100 gram griekse yoghurt
25 gram monchou
kaneel voor de kleur en smaak

Bereiding

Voeg alle ingrediƫnten bij elkaar in een kom en mix dit goed door elkaar tot je een vrij dik beslag krijgt waar je met een lepel hoopjes uit kunt scheppen. Heb je een muffin vorm? Deze kun je gebruiken ter ondersteuning of hem invetten en hier het beslag in scheppen. Zelf heb ik in de vorm van die losse papieren vormpjes gezet zodat ik de muffins er na het bakken makkelijk uit kon halen.

Verdeel het beslag over 10 vormpjes met behulp van twee lepels en zet ze voor ongeveer 25 minuten in de oven op 200 graden. Als je de muffins af wilt toppen wacht dan tot ze helemaal afgekoeld zijn en haal ze uit de vormpjes.

Meng de griekse yoghurt met de monchou en de kaneel en verdeel dit over de kaneel muffins. De voedingswaarden hieronder zijn zonder topping.

Voedingswaarden per 100 gram

154 calorieƫn
14.9 gram koolhydraten
14.1 gram eiwitten
3.2 gram vetten
0.9 gram vezels

Voedingswaarden per broodje

103 calorieƫn
9.9 gram koolhydraten
9.4 gram eiwitten
2.1 gram vetten
0.6 gram vezels

Kaneel muffins

You Might Also Like

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieƫn