Hands up als je van pizza houdt! Ik ben er echt gek op en dus maakte ik deze protein pizzabroodjes als hartige snack. Ze zijn heerlijk bij een salade of op je borrelplank en als je ze in de koelkast bewaard kun je er prima een week mee doen. Daarnaast bevatten ze wat extra eiwitten zodat ze voedzamer worden.
Pizza rollen
Ik kan echt genieten van pizza. Niet voor niets ben ik dus steeds op zoek naar voedzamere manieren met pizzasmaak. Op mijn blog vind je bijvoorbeeld al pizza soep en nu voeg ik daar protein pizzabroodjes aan toe. Een deel van het meel verving ik door eiwitpoeder om zo een extra proteinboost te geven aan de broodjes. Natuurlijk kun je het eiwitpoeder ook terug vervangen voor meel.
Ik koos voor chorizo, groente en mozzarella op mijn protein pizzabroodjes, maar in principe kan je natuurlijk alle kanten op. Als jij een ‘ananas op je pizza’ fan bent, dan kun je kleine stukjes ananas gebruiken. En hou jij van een diavolo pizza? Dan kun je prima wat pepertjes toevoegen aan je beleg of wat chilipoeder door je deeg mengen. De opties zijn eindeloos dus wees creatief!
Protein pizzabroodjes
Voorbereiding: 25 minuten + 1 uur rijzen
Baktijd: 25 minuten
Goed voor: 12 broodjes
Ingrediënten
Voor het deeg:
200 gram volkoren tarwemeel
50 gram eiwitpoeder
160 gram warm water
1 zakje gist (7 gram)
Italiaanse kruiden
Peper en zout naar smaak
Voor de vulling:
100 gram passata
1 tl Italiaanse kruiden
65 gram geraspte mozzarella
35 gram paprika
35 gram cherry tomaat
30 gram chorizo
Bereiding
Mix de meel met het eiwitpoeder, de gist en kruiden in een grote kom. Voeg het water toe en meng tot je een samenhangend deeg hebt. Ik deed dit eerst met een lepel en daarna nog 5 minuten met de hand. Vet je grote kom in met bakspray of olijfolie en leg het deeg terug. Dek de kom af met vershoudfolie en een theedoek en zet het naast de kachel om een uur te rijzen. De rijzing is goed als je deeg twee keer zo groot is. Gooi je bakpapier nog niet weg!
Terwijl het deeg rijst kun je alvast alle groentes en de chorizo in kleine stukjes snijden. Beleg je aanrecht weer met bakpapier en meel en rol je deeg uit tot je een rechthoek hebt. Verdeel de passata over het deeg en top af met Italiaanse kruiden. Verdeel de mozzarella over de bodem en strooi ook de groentes en chorizo over de bodem heen. Nu begint het rollen; start vanaf de lange kant en rol je deeg op. Pak een scherp mes en duw deze door het deeg om het geheel in 15 stukken te verdelen. Beleg een bakplaat met bakpapier en bak de pizzabroodjes 25 minuten op 175 graden.
Voedingswaarden per 100 gram
181 calorieën
21.1 gram koolhydraten
13.4 gram eiwitten
4.2 gram vetten
3 gram vezels
Voedingswaarden per broodje
111 calorieën
12.8 gram koolhydraten
8.1 gram eiwitten
2.6 gram vetten
1.8 gram vezels
GEEN REACTIES