De oranje rakker neemt mijn blog over hoor. Ik start met deze pumpkin pie baked oats en ga jullie de komende tijd met nog meer pompoen recepten verblijden. Dit ontbijtje is in elk geval een goede start van je dag. Er zitten ook wat extra eiwitten in om ervoor te zorgen dat je goed gevuld start.
Overal oranje
Als ik straks oranje wakker word zou het me niets verbazen met de hoeveelheid pompoen die ik nu eet. Wist je dat ik vorig jaar pas voor het eerst pompoen proefde? Inmiddels ga ik er aardig los mee zodra ze weer in het seizoen zijn. Dat wil vooral zeggen; zodra ze niet zo kneiterduur meer zijn 🙂
Er gaan nog een aantal lekkere recepten online komen, maar ik begin met deze pumpkin pie baked oats. Het is een lekker zoet en warm ontbijtje met een leuke verrassing in het midden. Namelijk de cheesecake kern! Dit is niet het eerste baked oats recept en als je vast wilt houden aan de zomer kan ik je deze bounty versie aanraden.
Pumpkin pie baked oats met cheesecake kern
Voorbereiding: 5 minuten
Bereiding: 15 minuten
Goed voor: 1 portie
Ingrediënten
Voor de oats
35 gram pompoenpuree
30 gram havermout
10 gram eiwitpoeder
50 gram halfvolle of plantaardige melk
Kaneel naar smaak
1 speculaasje
1 vanille shot
Voor de vulling
20 gram monchou
20 gram magere kwark
Kaneel
Bereiding
Voor dit recept kun je gesneden pompoenblokjes gebruiken of zelf een pompoen schillen en in blokjes snijden. Ze een pan met water op het vuur en kook de pompoenblokjes in 10 minuten gaar. Giet het water af en pureer vervolgens de gekookte pompoenblokjes. Laat de puree afkoelen.
Meng in een schaaltje alle ingredienten behalve de speculaas voor de oats met elkaar. In een andere schaaltje meng je de ingredienten voor de vulling met elkaar. Pak een ovenschaaltje en verdeel de helft van je oats hierover. Verkruimel er een half speculaasje boven. Verdeel nu je vulling over je oats en top af met de rest van de oats. Verkruimel de andere helft van het speculaasje op je oats en bak het geheel 15 minuten op 180 graden.
Voedingswaarden per portie
293 calorieën
31.2 gram koolhydraten
19.3 gram eiwitten
9.8 gram vetten
2 gram vezels
GEEN REACTIES