Warm begin; pumpkin pie baked oats met cheesecake kern

04/10/2021

De oranje rakker neemt mijn blog over hoor. Ik start met deze pumpkin pie baked oats en ga jullie de komende tijd met nog meer pompoen recepten verblijden. Dit ontbijtje is in elk geval een goede start van je dag. Er zitten ook wat extra eiwitten in om ervoor te zorgen dat je goed gevuld start.

Overal oranje

Als ik straks oranje wakker word zou het me niets verbazen met de hoeveelheid pompoen die ik nu eet. Wist je dat ik vorig jaar pas voor het eerst pompoen proefde? Inmiddels ga ik er aardig los mee zodra ze weer in het seizoen zijn. Dat wil vooral zeggen; zodra ze niet zo kneiterduur meer zijn 🙂

Er gaan nog een aantal lekkere recepten online komen, maar ik begin met deze pumpkin pie baked oats. Het is een lekker zoet en warm ontbijtje met een leuke verrassing in het midden. Namelijk de cheesecake kern! Dit is niet het eerste baked oats recept en als je vast wilt houden aan de zomer kan ik je deze bounty versie aanraden.

Pumpkin pie baked oats met cheesecake kern

Pumpkin pie baked oats met cheesecake kern

Voorbereiding: 5 minuten
Bereiding: 15 minuten
Goed voor: 1 portie

Ingrediënten

Voor de oats
35 gram pompoenpuree
30 gram havermout
10 gram eiwitpoeder
50 gram halfvolle of plantaardige melk
Kaneel naar smaak
1 speculaasje
1 vanille shot

Voor de vulling
20 gram monchou
20 gram magere kwark
Kaneel

Bereiding

Voor dit recept kun je gesneden pompoenblokjes gebruiken of zelf een pompoen schillen en in blokjes snijden. Ze een pan met water op het vuur en kook de pompoenblokjes in 10 minuten gaar. Giet het water af en pureer vervolgens de gekookte pompoenblokjes. Laat de puree afkoelen.

Meng in een schaaltje alle ingredienten behalve de speculaas voor de oats met elkaar. In een andere schaaltje meng je de ingredienten voor de vulling met elkaar. Pak een ovenschaaltje en verdeel de helft van je oats hierover. Verkruimel er een half speculaasje boven. Verdeel nu je vulling over je oats en top af met de rest van de oats. Verkruimel de andere helft van het speculaasje op je oats en bak het geheel 15 minuten op 180 graden.

Voedingswaarden per portie

293 calorieën
31.2 gram koolhydraten
19.3 gram eiwitten
9.8 gram vetten
2 gram vezels
Pumpkin pie baked oats met cheesecake kern

You Might Also Like

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën