Dinner Tips Lunch Tips

Zoet Mexico; quesadillas met zoete aardappel en geitenkaas

08/07/2019

Het was alweer een tijdje geleden dat ik mezelf in een zoete aardappel recept stortte en ik had er nog een paar liggen dus het werd tijd. Je snapt het al; zoete aardappel quesadilla’s it is. Ze zijn overigens gevuld met puree en de wrap zelf is gewoon een volkoren wrap. Verder zit er ook geitenkaas en spinazie in om het geheel af te maken.

Koolhydraten; hot or not?

Je hoort het zo vaak, koolhydraten zijn slecht voor je. Als je wilt afvallen moet je dingen als brood en aardappelen uit je dieet schrappen want afvallen en koolhydraten gaan niet samen. Hier wil ik graag even wat achtergrond informatie over geven. De reden dat je afvalt als je stopt met koolhydraten eten, is omdat ze hoog in calorieën zijn. En je weet het inmiddels; hoe minder kcal je eet, hoe groter je calorietekort wordt en dit betekent dat je afvalt. Maar dit betekent niet automatisch dat je geen koolhydraten meer kan eten. Zolang het gerecht dat je maakt in jouw caloriebudget past kan je dus best een koolhydraatrijk recept eten.

OVerigens haal je ook energie uit koolhydraten en zeker als je veel bezig bent met (duur)sport, kan het handig zijn om dus gewoon koolhydraten in je voedingspantroon toe te voegen. Natuurlijk hangt het af van je persoonlijke voorkeuren en van je doelen, maar als je lange stukken wilt hardlopen of wielrennen bijvoorbeeld kan het handig zijn om op die dag wel koolhydraten te eten. En om dus bijvoorbeeld deze zoete aardappel quesadilla’s te nemen 🙂

Quesadillas met zoete aardappel en geitenkaas

Quesadillas met zoete aardappel en geitenkaas

Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 15 minuten
Goed voor: 1 quesadilla

Ingrediënten

2 volkoren wraps
25 gram geitenkaas
100 gram zoete aardappel
50 gram spinazie

Bereiding

Schil de zoete aardappel en snijd hem in blokjes. Zet dit in een pannetje water op vuur en kook hem in 8-10 minuten gaar. Als de aardappelblokjes gaar zijn giet je het water af en schep je de blokjes over in een kommetje. Prak de zoete aardappel fijn en voeg zout, peper en knoflookpoeder naar smaak toe. Terwijl de aardappel kookt, zet je een koekenpan op het vuur. Doe hier een eetlepel water en de spinazie bij. Roerbak de spinazie in 3 minuten en laat daarna afkoelen.

Pak de ovenplaat erbij en leg hier een wrap op. Verdeel het de zoete aardappel puree erover. Pak nu de spinazie erbij en knijp al het vocht eruit. Verdeel de spinazie over de aardappel. Als laatst snijdt je de geitenkaas en verdeel je dit ook over het geheel. Top af met de tweede wrap en zet de bakplaat voor 15 minuten in de oven op 175 graden. Draai de quesadilla halverwege om. Natuurlijk bepaal je zelf hoe knapperig en bruin hij wordt.

Voedingswaarden per 100 gram

164 calorieën
24.6 gram koolhydraten
5.4 gram eiwitten
4 gram vetten
3.3 gram vezels

Voedingswaarden per quesadilla

417 calorieën
62.8 gram koolhydraten
13.8 gram eiwitten
10.8 gram vetten
8.4 gram vezels

Quesadillas met zoete aardappel en geitenkaas

You Might Also Like

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.