Of je nou een hartig hapje wilt serveren, een recept voor een snelle avond maaltijd zoekt of een uitgebreide lunch gaat klaarmaken. Een quiche is altijd goed. Zelf heb ik samen met mijn moeder heerlijk geluncht met deze quiche caprese.
Echt Italiaans
Vroeger hield ik niet van tomaat, dus alles wat daar mee te maken had dat at ik niet. Gelukkig ben ik inmiddels wat ouder en wijzer. En gelukkig is ook mijn smaak uitgebreider geworden. En zo komt het dat ik zelfs een recept met tomaat deel. Jeetje, wat een ontwikkeling.
Insalata Caprese is een echte Italiaanse klassieker gemaakt van mozzarella, tomaat en basilicum. Je kunt er eindeloos veel variaties mee maken. Denk aan een cocktail prikker met een bolletje mozzarella, en blaadje basilicum en een snoep tomaatje bijvoorbeeld. Deze quiche caprese is een van die variaties. Het toevoegen van het bladerdeeg zorgt ervoor dat dit hapje net iets meer vult dan anders. En dat komt goed uit wanneer je wilt lunchen of snacken š
Quiche caprese
Voorbereiding:10 minuten
Bereiding: 15-20 minuten
Goed voor: 2 porties lunch
Ingrediƫnten
2 blaadjes bladerdeeg
1 tomaat
60 gram mozzarella
50 gram courgette
Pesto naar smaak
Bereiding
Laat het bladerdeeg ontdooien en verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een quiche – of springvorm licht in met wat boter of gesmolten kokosolie. Wanneer het bladerdeeg zacht is kun je het eerste velletje iets uitrollen, zodat deze bijna de hele bodem van de vorm bedekt. Snijd het tweede plakje bladerdeeg in de lengte in 4 repen. Deze gebruik je om tegen de rand te plakken en je quiche zo een zijkant te geven. Vervolgens prik je met een vork wat gaatjes in de bodem.
Snijd de tomaat, mozzarella en courgette in plakken. Beleg de quiche bodem met de plakken en verdeel de pesto er overheen. Het enige dat je nu nog hoeft te doen is de quiche 15 tot 20 minuten in de oven te zetten.
Je kunt de quiche in een afgesloten bakje prima een paar dagen bewaren.
Voedingswaarden per 100 gram
173 calorieƫn
14.2 gram koolhydraten
5.8 gram eiwitten
9.8 gram vetten
1.1 gram vezels
Voedingswaarden per lunch (135-140 gram)
238 calorieƫn
19.5 gram koolhydraten
8 gram eiwitten
13.5 gram vetten
1.5 gram vezels
GEEN REACTIES