Ready for dessert? Wel met deze banaan pindakaas trifle

01/08/2018

Alweer banaan en pindakaas? Jep alweer, want het beviel me eigenlijk prima. Dus de combi is terug, maar deze keer in de vorm van een banaan pindakaas trifle. Een heerlijk maar makkelijk toetje dat ook nog eens leuk op tafel staat. En belangrijker; dat nog net even die eiwitten bevat die je nodig hebt.

Again and again

Vorige keer legde ik al uit dat de combi banaan-pindakaas niet alleen heel lekker is, maar dat het ook nog nuttig is. In het recept dat je nu leest gebruik ik ook nog magere kwark van Campina, waardoor dit toetje hoog in eiwitten is. Dit vind ik persoonlijk heel fijn, omdat het de zoete trek stilt en ook nog eens vullend is. Kortom, de banaan pindakaas trifle is een blijvertje voor mij.

Ik moest wel dit artikel drie keer controleren op spelling, want ik lijk het maar niet door te hebben dat je trifle toch echt met één L in plaats van met twee L’en schrijft.

Banaan Pindakaas Trifle

Banaan Pindakaas trifle

Voorbereiding: 5 minuten
Bereiding: 10 minuten
Goed voor: 1 banaan-pindakaas triffle

Ingrediënten

150 gram Campina magere kwark
25 gram pindakaas
1 banaan
1 Personal Protein flavour shot banaan

Bereiding

Pak een schaaltje en meng hier 50 gram kwark met een klein flavourshot in. Pak vervolgens een glas waar je de triffle in wilt gaan maken. Begin met een laagje kwark, gevolgd door een schep pindakaas en een laagje banaan. Schep hier de laag banaan-kwark op en schep hier vervolgens weer pindakaas en banaan op. Sluit af met de laatste laag gewone kwark en nog wat banaan en een swirl van pindakaas.

Jep, deze laatste laag kwark zie je inderdaad niet in mijn foto, want ik had een te klein glas gepakt. Wijze les voor de volgende keer..

Voedingswaarden per 100 gram

124 calorieën
12.6 gram koolhydraten
7 gram eiwitten
4.6 gram vetten
1.3 gram vezels

Voedingswaarde per trifle

373 calorieën
38 gram koolhydraten
21 gram eiwitten
14 gram vetten
4 gram vezels

Banaan Pindakaas Trifle

You Might Also Like

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën