Lekker simpel; rode linzen flatbread

15/11/2020

In mijn foodiepakket zaten linzen en ik zal je bekennen dat ik daar nog nooit mee gekookt had. Ik koos ervoor om met iets simpels te beginnen; rode linzen flatbreads! Je maakt gemakkelijk een heel portie dat je vervolgens kunt invriezen of waarvan je een paar dagen kunt eten als je ze in de koelkast bewaard. Waarmee ga jij ze beleggen?

Rood goud?

Dat linzen uit Turkije komen had ik nog wel een soort van gegokt, maar daar hield mijn kennis ook wel op. Vroeger thuis kreeg ik het niet en zelf heb ik er ook nog nooits iets mee gedaan, want ik had geen idee hoe ze smaakten. Toen ik ze kreeg van Valle del Sole besloot ik dat het tijd was om met deze rode rakkers te gaan experimenteren. Ik weet dat je er soep of curry mee kunt maken, maar dat vond ik te standaard (sorry).

Mijn keuze viel op rode linzen flatbreads, omdat mijn andere flatbread recept ook zo goed gelukt was. Ik begon met water en linzen en besloot toen dat ik er toch wat extra meel bij wilde voegen omdat het een wel erg waterig geheel was. Op de proef wat kruiden erbij en bakken maar. Het voordeel van de linzen is dat ze lekker veel eiwitten bevatten waardoor je een goede basis hebt voor een lunch met fijne macro’s.

Rode linzen flatbread

Rode linzen flatbread

Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 10 minuten
Goed voor: 5 flatbreads

Ingrediënten

100 gram rode linzen
200 ml water
20 gram volkoren tarwemeel
Knoflook, zout, peper en bieslook naar smaak

Bereiding:

Zet de linzen met het water een uur in een kommetje te weken. Giet het vervolgens over in een blender of keukenmachine en maal het geheel in ongeveer 5 minuten fijn. Check tussendoor even of de linzen al volledig vermaald zijn. Schep het geheel weer terug in het kommetje en voeg de meel en de kruiden toe. Roer door elkaar tot je een glad beslag hebt. Vind je het te dun? Voeg dan nog wat meel toe.

Zet een pan op het vuur met wat kokosolie (gewone olie kan ook) erin. Schep steeds een hoopje beslag erin en bak hier dunne flatbreads van die aan beide kanten gaar zijn. Enjoy!

Voedingswaarden per 100 gram

349 calorieën
35 gram koolhydraten
25.7 gram eiwitten
1.2 gram vetten
1.8 gram vezels

Voedingswaarden per flatbread

84 calorieën
8.4 gram koolhydraten
6.2 gram eiwitten
0.3 gram vetten
0.4 gram vezels

Rode linzen flatbread

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Elke 28/01/2021 at 12:23

  Er staan twee verschillende voedingswaarden? Welke zijn kloppend per flatbread?

  • Reply fit.food.joy 28/01/2021 at 18:08

   Hi Elke,

   Goed dat je het zegt. De eerste zijn namelijk de voedingswaarden per 100 gram en de tweede per flatbread. Die per 100 gram zet ik er altijd bij voor het geval je kleinere of grotere broodjes wilt maken. Hopelijk smaken ze je!

   Groetjes,
   Joyce

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.