Lekker smeren; rode wijn boter op een gezonde borrelplank

16/12/2019

Een broodje met smeersels hoort eigenlijk altijd thuis op mijn borrelplank. Deze keer ging ik voor een zelfgemaakte rode wijn boter, weer eens wat anders en de lichtroze kleur staat zo leuk op de borrelplank. Naast de boter zie je ook nog een speciale kaas en lekker veel groente.

Borreltijd

Ik maak heel vaak borrelplanken, omdat ik het heerlijk vind om op vrijdagavond gewoon lekker op de bank te ploffen met wat hapjes. Dat geeft me echt een weekendgevoel. Natuurlijk is het moeilijker te bepalen wat je dan allemaal binnenkrijgt aan kcal, dus behandel ik het net als een etentje en hou ik zo’n 600 kcal over. Op mijn borrelplank liggen broodjes, een smeersel, heel vaak fuet (LOVE IT) en een soort kaas, maar ook veel groente om mee te dippen. Denk aan paprika, wortelen, komkommer of in dit geval de honingtomaatjes van Looye.

Als dip heb ik deze keer dus zelf rode wijn boter gemaakt met dezelfde rode wijn als die ik gebruik voor de Glögi. Ik had er een hele fles van dus genoeg om mee te experimenteren. Daarnaast zie je een zwart stuk kaas liggen.. Zwart ja, met de smaak van lemon. In mijn hoofd klikte het niet, maar Ryan zat er lekker van te eten. En last but not least had ik natuurlijk ook nog Heks’nkaas om de groentes in te dippen.

Borrelplank met rode wijn boter

Rode wijn boter

Voorbereiding: 5 minuten
Bereiding: 5 minuten
Goed voor: 1 avondje smeren

Ingrediënten

75 gram margarine
75 gram rode wijn
1 sjalotje
1 eetlepel bieslook
zout en peper naar smaak

Bereiding

Zorg dat de boter op kamer temperatuur is en doe het in een schaaltje. Hak het sjalotje fijn en voeg dit samen met de wijn toe aan een pannetje. Laat het geheel koken tot de rode wijn bijna verdwenen is. Voeg dit bij de boter samen met de bieslook, zout en peper en kneed het met je handen tot een samenhangende boter. Even in een mooi schaaltje en je bent klaar om te genieten.

Voedingswaarden per 100 gram

266 calorieën
2.3 gram koolhydraten
0.5 gram eiwitten
25.4 gram vetten
0.6 gram vezels

Borrelplank met rode wijn boter

You Might Also Like

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën