Jep ik maak van een kindersnoepje een heel ander recept, moet kunnen toch? Deze rode wijngums zijn zoals de naam al zegt winegums, maar dan gemaakt met rode wijn en kaneel. Ze zijn zo gemaakt en daarom super handig voor wanneer je nog een origineel kerstcadeautje zoekt.
Move aside kids
Ze ruiken naar kaneel en zien eruit als winegums dus voor alle ouders hier even een tip om ze niet zomaar op tafel te laten liggen. Omdat je de wijn alleen lichtjes opwarmt om ervoor te zorgen dat de gelatine oplost, betekent dit dat de alcohol in de wijngum blijft zitten.
De wijn die ik gebruikte is de Max Reserva van Errazuris. De wijn komt uit Chili. De wijn is op eikenhout gerijpt en normaal is dat voor mij een no go, maar door alle smaken die je toevoegt merk je hier niks meer van. Overigens nog een leuk feitje, als je voor €50 shopt bij Errazuriz maak je kans op een wijnreis naar Chili (en nee ik krijg hier niks voor, ik wil zelf ook meedoen om te winnen haha).
Rode wijngums met kaneel
Voorbereiding: 5 minuten
Bereiding: 10 minuten + 3 uur wachten
Goed voor: 12 wijngums
Ingrediënten
150 gram rode wijn
1 theelepel kaneel
2 theelepels gelatine
10 gram honing
Bereiding
Zet een pannetje op het vuur en voeg alle ingrediënten bij elkaar. Blijf goed roeren tot de gelatine helemaa is opgelost. Verdeel het mengsel over je vormpjes en laat dit minimaal 3 uur opstijven in de koelkast. Voorzichtig eruit halen en inpakken maar!
Voedingswaarden per 100 gram
116 calorieën
9.6 gram koolhydraten
3.8 gram eiwitten
0 gram vetten
0 gram vezels
Voedingswaarden per wijngum
11 calorieën
0.9 gram koolhydraten
0.4 gram eiwitten
0 gram vetten
0 gram vezels
GEEN REACTIES