Volwassen snoepen; rode wijngums met kaneel

22/12/2019

Jep ik maak van een kindersnoepje een heel ander recept, moet kunnen toch? Deze rode wijngums zijn zoals de naam al zegt winegums, maar dan gemaakt met rode wijn en kaneel. Ze zijn zo gemaakt en daarom super handig voor wanneer je nog een origineel kerstcadeautje zoekt.

Move aside kids

Ze ruiken naar kaneel en zien eruit als winegums dus voor alle ouders hier even een tip om ze niet zomaar op tafel te laten liggen. Omdat je de wijn alleen lichtjes opwarmt om ervoor te zorgen dat de gelatine oplost, betekent dit dat de alcohol in de wijngum blijft zitten.

De wijn die ik gebruikte is de Max Reserva van Errazuris. De wijn komt uit Chili. De wijn is op eikenhout gerijpt en normaal is dat voor mij een no go, maar door alle smaken die je toevoegt merk je hier niks meer van. Overigens nog een leuk feitje, als je voor €50 shopt bij Errazuriz maak je kans op een wijnreis naar Chili (en nee ik krijg hier niks voor, ik wil zelf ook meedoen om te winnen haha).

Rode wijngums

Rode wijngums met kaneel

Voorbereiding: 5 minuten
Bereiding: 10 minuten + 3 uur wachten
Goed voor: 12 wijngums

Ingrediënten

150 gram rode wijn
1 theelepel kaneel
2 theelepels gelatine
10 gram honing

Bereiding

Zet een pannetje op het vuur en voeg alle ingrediënten bij elkaar. Blijf goed roeren tot de gelatine helemaa is opgelost. Verdeel het mengsel over je vormpjes en laat dit minimaal 3 uur opstijven in de koelkast. Voorzichtig eruit halen en inpakken maar!

Voedingswaarden per 100 gram

116 calorieën
9.6 gram koolhydraten
3.8 gram eiwitten
0 gram vetten
0 gram vezels

Voedingswaarden per wijngum

11 calorieën
0.9 gram koolhydraten
0.4 gram eiwitten
0 gram vetten
0 gram vezels

Rode wijngums

You Might Also Like

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.