De Sint is weer in het land en daar hoort een lekker taartje bij. Speciaal voor hem maakte ik dan ook deze sinaasappel kwarktaart met speculaas bodem. Een typische Sinterklaar combi, maar daarom niet minder lekker! De taart is lekker fris en zit vol met eiwitten zodat je een verantwoorde snack naar binnen werkt waar je van kunt genieten.
De zoveelste, maar niet de minste
Het ideale aan deze gezonde kwarktaartjes is dat je eindeloos kan combineren. Verschillende soorten koekjes in de bodem, verschillende smaken in de kwarklaag. Denk maar aan de s’mores versie, de stroopwafel versie en de licor 43 versie. En dat is nog maar een kleine opsomming van alle smaken die ik inmiddels gemaakt heb. Ik vind ze allemaal heerlijk, maar deze sinaasappel kwarktaart paste het best in het Sinterklaas thema.
Voor de kwarklaag gebruikte ik een limited edition smaak van Danio, maar ook andere merken verkopen sinaasappel kwark of yoghurt. Het grote voordeel is dat deze taarten net zo makkelijk zijn als de kant en klare kwarktaart pakken, maar echt een stuk betere macro’s hebben. Vooral de flinke eiwitboost is een mooi voordeel.
Sinaasappel kwarktaart met speculaas
Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 20 minuten + 3 uur wachten
Goed voor: 6 stukjes
Ingrediënten
Voor de bodem:
65 gram speculaas
125 gram banaan
25 gram halfvolle melk
35 gram havermout
Voor de kwarklaag:
200 gram sinaasappel – manderijn kwark van Danio
100 gram mascarpone
25 gram eiwitpoeder
3 blaadjes gelatine
5 eetlepels water
Bereiding
Schep je kwark alvast over in een kom en mix dit met de mascarpone en de eiwitpoeder. Laat het buiten de koelkast op temparatuur komen.
Gebruik de keukenmachine en maal de cookies fijn. Voeg de banaan, melk en havermout toe en mix alles tot een glad geheel. Verdeel bakpapier over een kleine bakvorm en verdeel het beslag over de bodem. Zet de bodem ongeveer 20 minuten in de oven op 175 graden.
Leg de velletjes gelatine ongeveer 10 minuten te weken in een laagje water. Knijp de blaadjes na 10 minuten uit en doe ze samen met de 5 eetlepels water in een klein pannetje. Verwarm en roer tot de gelatine helemaal is opgelost. Laat het geheel afkoelen maar pas op dat je niet te lang wacht waardoor het al stolt. Meng de gelatine met de mascarpone kwark. Verdeel dit over de bodem en laat de kwarktaart minstens 3 uur in de koelkast opstijven.
Voedingswaarden per 100 gram
142 calorieën
18.4 gram koolhydraten
10 gram eiwitten
3.1 gram vetten
0.7 gram vezels
Voedingswaarden per punt
130 calorieën
16.8 gram koolhydraten
9.2 gram eiwitten
2.8 gram vetten
0.7 gram vezels
GEEN REACTIES