Oranje boven; sinaasappel scones met pure chocola

25/04/2021

Ik ben dan wel niet in Nederland voor Koningsdag, maar mijn oranje shirt is gewoon mee naar Spanje. En ook een Oranjeboven recept zoals deze sinaasappel scones ontbreekt natuurlijk niet op mijn blog! Ik maakte een gezonde variant op dit lekkere hapje en voegde er zoals zo vaak ook wat chocolade aan toe.

Oranje rakkers

Oorspronkelijk komen ze uit China (China’s-appel), maar in Zuid-Spanje vind je overal sinaasappel bomen en oh wat zou ik er graag eentje in mijn tuin willen. Ze doen me denken aan mijn tijd in Valencia en de oranje kleur staat zo vrolijk. Daarnaast zitten ze vol met vitamine C en ze bevatten een flinke portie vezels.

Ik ging voor sinaasappel scones en gebruikte hiervoor als basis mijn aardbeienscone recept. De witte chocola werd pure chocola en de aardbei werd dus uiteraard sinaasappel. Ik vind het altijd makkelijk om een soort basisversie te hebben staan en vanuit daar met nieuwe smaken te gaan variëren. Waarom zou je iets dat goed werkt opnieuw uitvinden toch?
Sinaasappelscones met pure chocola

Sinaasappelscones met pure chocola

Voorbereiding: 5 minuten
Bereiding: 25 minuten
Goed voor: 9 scones

Ingrediënten

200 gram volkoren tarwemeel
25 gram eiwitpoeder
1 ei
50 gram sinaasappelsap
50 gram boter
100 gram magere kwark
30 gram pure chocola
Sinaasappelrasp naar smaak

Bereiding

Smelt de boter in een klein schaaltje. Voeg alle ingrediënten behalve de chocola bij elkaar in een kom en mix dit goed door elkaar tot je een mooi beslag hebt. Hak de chocolade grof en schep dit door het beslag heen. Vet een muffin vorm in of beleg ze met kleine bakvormpjes en schep de hoopjes beslag erin. Zet de scones 20 tot 25 minuten in de oven op 175 graden.

Voedingswaarden per 100 gram

275 calorieën
32.1 gram koolhydraten
10.1 gram eiwitten
11 gram vetten
3.9 gram vezels

Voedingswaarden per scone

183 calorieën
21.4 gram koolhydraten
6.7 gram eiwitten
7.3 gram vetten
2.6 gram vezels

Sinaasappelscones met pure chocola

You Might Also Like

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën