Breakfast in style; Sint trifle met zelfgemaakte vanille custard

22/11/2020

Een laagjesrecept is altijd goed omdat je op een makkelijke manier meerdere smaken kunt combineren. In deze Sint trifle koos ik voor vanille, appel en pepernoot. Hiermee maakte ik een lekker zoet ontbijtje dat nog vullend was ook. De custard maakte ik zelf om wat caloriën uit te sparen.

Sinterklaas kapoentje

Wanneer ik aan Sint recepten denk dan kom ik automatisch uit bij recepten met de kleur rood of met een pepernoten/speculaas smaak.  Deze keer is het de beurt aan de Sint trifle die ik at als ontbijt. Het rood komt naar voren door de appel en de smaak is pepernoot.

Ik maakte de custard zelf met Sukrin. Door de suiker te vervangen kun je namelijk best wat kcal uitsparen. Uiteraard kun je ook andere suikervervangers gebruiken of voor kant en klare custard gaan. Een andere truc is om de havermout weg te laten uit je kwarklaag. Ik deed die erbij om een vullend geheel te maken, maar als je deze trifle eet als toetje kun je dat makkelijk weglaten.

Sint trifle met zelfgemaakte vanille custard

Sint trifle met zelfgemaakte vanille custard

Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 10 minuten
Goed voor: 2 ontbijtjes

Ingrediënten

Voor de custard:
3 eigelen
300 gram halfvolle melk
20 gram Sukrin of andere suikervervanger
2 theelepels maïzena
2 theelepels smart protein vanille
1 shot vanille

Voor de trifle:
200 gram magere kwark
20 gram havermout
30 gram pepernoten
1 appel

Bereiding

Mix de eigelen met de Sukrin, maïzena en de smart protein in een ruime kom. Pak een pannetje en meng de melk met het vanilleshot. Verwarm de melk totdat het net niet kookt. Schenk de melk bij de eigelen en klop het met een garde door elkaar. Schenk het geheel terug in t pannetje en verwarm het op laag vuur. Blijf roeren tot het dikker wordt.

Laat de custard afkoelen. Maal ondertussen de pepernoten fijn met de keukenmachine. Het werkt ook om ze in een broodzakje te doen en met de deegroller te pletten. Meng de kwark met de havermout en een deel van de pepernotenkruim. Houd een klein beetje over om af te toppen. Snijd de appel in stukjes. Pak twee glazen en start met een laagje kwark. Dan een laagje custard en als laatste de appels. Herhaal dit tot alles op is en top af met het restje pepernoten.

Voedingswaarden per trifle

390 calorieën
41.9 gram koolhydraten
25.1 gram eiwitten
14.8 gram vetten
2 gram vezels

Sint trifle met zelfgemaakte vanille custard

You Might Also Like

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.