Goedemorgen; s’mores baked oats

06/06/2021

Wanneer mijn ontbijt chocola bevat ben ik tevreden. Zo ook met deze s’mores baked oats. Het is eigenlijk gewoon een fancy naam voor een simpel mengsel van havermout, marshmellow en chocola dat je even in de oven zet. Een beetje kwark erbij en je hebt een voedzaam ontbijtje met een leuke twist.

Baked oats

Overnight oats, oatmeal, baked oats. Wat je allemaal niet kunt doen met een beetje havermout. Ik gebruik het eigenlijk voornamelijk als toevoeging in granola’s of baksels, maar gebakken havermout beviel me ook erg goed. Daarom maakte ik een nieuwe variatie met een combi waar ik gek op ben; s’mores!

Ik ontbijt niet zo vaak met havermout, omdat ik het als pap gewoon echt niet lekker vind en omdat het me minder vult. Mijn oplossing is dus om de muesli en het fruit die ik normaal door de kwark doe te vervangen voor deze baked oats die ik maakte met banaan door het beslag. Zo heb ik toch het vullende van mijn kwark ontbijt zonder dat het nou zo gek veel hoger is qua kcal.

S'mores baked oats

S’mores baked oats

Voorbereiding: 5 minuten
Bereiding: 20 minuten
Goed voor: 2 porties

Ingrediënten

100 gram banaan
100 gram havermelk
100 gram havermout
20 gram galette wafels
20 gram marshmellow
20 gram pure chocola of kleine choco chips

Bereiding

Maal de banaan fijn in de keukenmachine of prak hem met een vork. Voeg de havermelk toe en mix alles door elkaar. Pak een ovenschaal en schenk je banaanmengsel hierin. Voeg de havermout, marshmellows en chocolate chips toe en kruimel de koek erboven. Roer alles goed door elkaar. Bak je oats ongeveer 20 minuten op 180 graden. Ik at het zelf met kwark erbij voor wat extra eiwitten.

Voedingswaarden per 100 gram

222 calorieën
36.9 gram koolhydraten
5.1 gram eiwitten
5.4 gram vetten
3.4 gram vezels

Voedingswaarden per portie

389 calorieën
64.5 gram koolhydraten
9.1 gram eiwitten
8.9 gram vetten
6 gram vezels
S'mores baked oats

You Might Also Like

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.