Een gezond taartje in de smaak van een van mijn favoriete repen. Dat vat deze Snickers kwarktaart eigenlijk heel goed samen en dus besloot ik het recept voor jullie uit te werken. Zelf maakte ik 8 stukjes van de taart, omdat hij door de Snickers best machtig is, maar hij was zo lekker dat je hem het liefst in 1x op zou eten.
Chocolade repen verbouwen
Toen ik nog in mijn kcal tekort zat verving ik de chocolade repen voor eiwitrepen chocola. Inmiddels zit ik weer op een normaal calorieniveau en dat betekent dat ik iets meer ruimte heb voor snacks zoals deze Snickers kwarktaart. Overigens zitten er in 1 stukje taart minder kcal, maar meer eiwitten dan in een reep Snickers. Op die manier heb je wel de smaak, maar toch ook wat betere voedingswaarden.
Eerder maakte ik ook al een bounty taartje en zag je de twix cheesecake voorbij komen. Nu is de grote vraag natuurlijk welke reep ik hier na eens ga uitkiezen.
Snickers kwarktaart
Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 20 minuten + 3 uur wachten
Goed voor: 8 stukjes
Ingrediënten
Voor de bodem:
50 gram snickers
125 gram banaan
25 gram halfvolle melk
50 gram havermout
Voor de kwarklaag:
200 gram magere kwark
100 gram kwark met caramelsmaak
25 gram eiwitpoeder
3 blaadjes gelatine
5 eetlepels water
Voor de toplaag
15 gram pure chocola
30 gram slagroom
20 gram snickers
Bereiding
Schep je kwark alvast over in een kom en mix dit met de eiwitpoeder. Laat het buiten de koelkast op temperatuur komen.
Gebruik de keukenmachine en maal de snickers fijn. Voeg de banaan, melk en havermout toe en mix alles tot een glad geheel. Verdeel bakpapier over een kleine bakvorm en verdeel het beslag over de bodem. Zet de bodem ongeveer 20 minuten in de oven op 175 graden.
Leg de velletjes gelatine ongeveer 10 minuten te weken in een laagje water. Knijp de blaadjes na 10 minuten uit en doe ze samen met de 5 eetlepels water in een klein pannetje. Verwarm en roer tot de gelatine helemaal is opgelost. Laat het geheel afkoelen maar pas op dat je niet te lang wacht waardoor het al stolt. Meng de gelatine met de kwark. Verdeel dit over de bodem en laat de kwarktaart minstens 3 uur in de koelkast opstijven.
Hak de snickers in stukjes. Zet een pannetje op het vuur en meng hier de slagroom, chocola en gehakte snickers in totdat het smelt. Dit duurt even vanwege de snickers. Haal je taartje uit de vorm en zet hem op een rek met een bord eronder. Giet nu je snickers topping over het taartje heen en laat dit nog
Voedingswaarden per 100 gram
159 calorieën
18.1 gram koolhydraten
9.3 gram eiwitten
5.3 gram vetten
0.6 gram vezels
Voedingswaarden per punt
134 calorieën
15.3 gram koolhydraten
7.9 gram eiwitten
4.5 gram vetten
0.5 gram vezels
GEEN REACTIES