Soms heb je gewoon zin om na een lange werkdag met een snelle hap op de bank te ploffen. Dit kun je doen met een afhaal pizza, maar dit kun je ook doen met zelfgemaakte soja nasi. Niet per definitie minder calorieën, maar zeker wel meer vitamines en eiwitten. Daarbij is het ook gewoon een heerlijke afwisseling terwijl het toch een snelle maaltijd is. En dat telt ook toch?
Soya of Soja?
Het recept samenstellen en schrijven duurde niet zo lang als het kiezen voor soya of soja. Maar de doorslag was het woksaus flesje van Sum & Sam waar soja op stond. Dit is namelijk echt de stille smaakmaker in het gerecht.
Nasi is eigenlijk gewoon gebakken rijst met groente en vlees. Op deze definitie kun je wel honderden verschillende recepten bedenken. Deze soja nasi bestaat bijvoorbeeld uit sperzieboontjes – de groente – en spekjes- het vlees. Om wat extra bite te geven heb ik cashewnoten toegevoegd en het eitje zorgt ervoor dat je genoeg eiwitten in je diner hebt.
Voor welke variatie ga jij?
Zelfgemaakte soja nasi
Voorbereiding: 5 minuten
Bereiding: 15 minuten
Goed voor: 1 diner
Ingrediënten
40 gram snelkookrijst
200 gram sperziebonen
50 gram gerookte spekreepjes
1 gebakken ei
20 gram woksaus soja
20 gram ongezouten cashewnoten
Bereiding
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op het pak en kook ook de sperzieboontjes in 10 minuten gaar nadat je ze getopt hebt. Terwijl de rijst en de boontjes koken bak je in een wokpannetje het roerei en de spekjes.
Giet de pannen af en voeg de rijst en de boontjes bij het eimengsel. Giet hier vervolgens de soja saus over heen en laat even pruttelen terwijl je roert. Als laatst voeg je de cashewnoten toe en dan kun je genieten van je eigen soja nasi
Voedingswaarden per 100 gram
154 calorieën
13.9 gram koolhydraten
7.3 gram eiwitten
7.2 gram vetten
1.6 gram vezels
Voedingswaarden per diner
592 calorieën
53.7 gram koolhydraten
28.1 gram eiwitten
27.8 gram vetten
6 gram vezels
GEEN REACTIES