Snack Tips

Sint’s favourite: speculaas bananenbrood

19/11/2018

Bananenbrood is een van mijn favoriete snacks. En nu Sinterklaas er is had ik een goede reden om een nieuwe versie van deze snack te maken. Jep; een speculaas bananenbrood it is. Nog steeds een gezonde snack met veel vitamines en vezels, maar dan met echte pepernoten en cacaonibs.

Goedheiligsnack

Ik doe ook gewoon lekker mee met de Sint gekte want ik hou nou eenmaal van pepernoten. En dus is dit het zoveelse recept met een sintig tintje. Als basis heb ik mijn bananencake gebruikt en aangepast. De kokos is eruit en de speculaas ging erin om van een zomers recept een winters recept te maken.

Door de bananen en havermout heb je een goed vullend speculaas bananenbrood. Daarnaast zit er kwark, ei en eiwitpoeder in om een eiwitrijke snack te creëren. Hij is heerlijk voor bij een kopje thee in de ochtend maar ook ‘s avonds kun je hier veilig van genieten.

speculaas bananenbrood

Speculaas bananenbrood

Voorbereiding: 15 minuten
Bereiding: 35 minuten
Goed voor: 10 plakken

Ingrediënten

200 gram bananen
30 gram smart protein vanille
150 gram magere kwark
2 eieren
120 gram havermout
1 shot Personal Protein Speculaas
35 gram pepernoten
10 gram pure cacao nibs

Bereiding

Pak de keukenmachine erbij en maal de bananen fijn. Voeg ook de kwark, eieren, havermout, smart protein en het flavour shot toe en meng alles met de keukenmachine tot een geheel. Hak de pepernoten grof en voeg dit samen met de cacao nibs aan het beslag toe. Schep het beslag in een met bakpapier belegde cakevorm en zet dit voor 35 minuten in de oven op 175 graden. Laat het speculaas bananenbrood afkoelen voor je hem in plakken snijdt.

Voedingswaarden per 100 gram

188 calorieën
24.4 gram koolhydraten
10.1 gram eiwitten
5 gram vetten
1.5 gram vezels

Voedingswaarden per plak van 65 gram

122 calorieën
15.9 gram koolhydraten
6.6 gram eiwitten
3.3 gram vetten
1 gram vezels

speculaas bananenbrood

You Might Also Like

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.