Crumble blijft toch echt wel een van mijn favoriete recepten. Of het nou met een schep kwark is als ontbijt of wanneer het kan met een bolletje ijs als toetje. Deze stoofperen crumble is een heerlijk winterse versie dus zorg dat je wat peertjes overhoudt om dit te kunnen maken!
Get ready to crumble 2.0
Het is natuurlijk niet de eerste keer dat ik een crumble maak. Eerder al had ik een rood fruit versie en vorig jaar verscheen er ook een kerstversie. Deze keer moesten de stoofpeertjes die over waren eraan geloven. Of nouja, over… Ik had er expres een paar extra gehaald zodat we er iets lekkers mee konden maken.
Bij ons thuis maakt Ryan de stoofpeertjes altijd met rode wijn of port en we proberen zoveel mogelijk honing in plaats van suiker te gebruiken. Hierdoor worden je peertjes wel iets kleverigen, maar dat vind ik juist lekker! Natuurlijk kun je ze ook maken met rode bessensap of zelfs met bietensap als je alcoholvrije peertjes wilt.
Stoofperen crumble
Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 25 minuten
Goed voor: 2 porties crumble
Ingrediënten
150 gram stoofperen
40 gram koude margarine (of boter)
40 gram volkoren tarwemeel
20 gram havermout
1 zakje vanillesuiker
1 theelepel kaneel
Bereiding
Je kunt kant en klare stoofpeertjes gebruiken of zelfgemaakte. Vet een ovenschaaltje in en snijd de peertjes in kleine stukjes. Verdeel ze over de schaal. Pak een kom en voeg de tarwemeel, havermout, suiker en de kaneel bij elkaar. Snijd vervolgens de boter in kleine blokjes en meng het met je handen tot een kruimeldeeg. Bestrooi de peertjes in de ovenschaal met de crumble en zet het geheel voor 25 minuten in de oven op 180 graden.
Voedingswaarden per 100 gram
241 calorieën
26 gram koolhydraten
2.9 gram eiwitten
13.3 gram vetten
3.3 gram vezels
Voedingswaarde per crumble (120 gram)
311 calorieën
33.5 gram koolhydraten
3.7 gram eiwitten
17.2 gram vetten
4.2 gram vezels
GEEN REACTIES