Als mijn moeder jarig is wordt er kwarktaart gemaakt. Dit is echt al zo lang ik me kan herinneren zo en ik vind het best een prima traditie. Vaak komt hij uit een pakje, maar deze keer koos ik voor een zelfgemaakte stroopwafel kwarktaart. En omdat hij wat mij betreft net zo lekker was als die uit de pakjes deel ik nu het recept met jullie.
Stroopwaffle?
Kan ik zeggen dat dit een van de bekendste koekjes van Nederland is? Schandalig dat ik nog geen recept had met deze zoete heerlijkheden. Ik kwam op het idee, omdat de verjaardag van mijn moeder eraan kwam en ik van deze gelegenheid gebruik wilde maken voor een nieuwe kwarktaart versie. Eerder al heb ik namelijk een pindakaas kwarktaart gemaakt en die is geliefd.
Het recept heb ik aangepast om ervoor te zorgen dat er een zoete caramelversie ontstont met echte stukjes stroopwafel. Als je de taart net even wat meer low carb wil doen dan kun je de de oikos kwark vervangen voor nog meer magere kwark en een caramel smaakshot toevoegen.
Stroopwafel kwarktaart
Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 30 minuten + 3 uur wachten
Goed voor: 8 stukjes
Ingrediënten
Voor de bodem:
125 gram banaan (1 grote banaan)
50 gram halfvolle melk
25 gram havermout
60 gram stroopwafel
Voor de vulling:
150 gram magere kwark
200 gram Oikos griekse stijl karamel
25 gram eiwitpoeder
1 eetlepel gelatine poeder
10 eetlepels water
50 gram stroopwafel
Bereiding
Gebruik de keukenmachine (of een vork) en maal de stroopwafel fijn. Voeg de de banaan en de melk toe en laat de machine alles mengen. Schep het geheel in een bakje en voeg de havermout erbij. Mix alles goed door elkaar. Beleg een bakvorm met bakpapier en schep het beslag hier op. Zet de bodem 20 minuten in de oven op 175 graden. Laat de bodem helemaal afkoelen.
Verwarm in een pannetje het water en roer de gelatine poeder hier door heen tot het opgelost is. Laat het afkoelen. Hak de stroopwafel in kleine stukjes. Meng de kwark, eiwitpoeder, stroopwafel en het gelatine mengsel door elkaar. Verdeel dit over de afgekoelde bodem en laat de kwarktaart minstens 3 uur in de koelkast opstijven.
Voedingswaarden per 100 gram
168 calorieën
20.6 gram koolhydraten
7.7 gram eiwitten
6.1 gram vetten
0.8 gram vezels
Voedingswaarden per punt
155 calorieën
19.1 gram koolhydraten
6.6 gram eiwitten
5.7 gram vetten
0.8 gram vezels
GEEN REACTIES