Zoete verwennerij: stroopwafel kwarktaart

04/07/2020

Als mijn moeder jarig is wordt er kwarktaart gemaakt. Dit is echt al zo lang ik me kan herinneren zo en ik vind het best een prima traditie. Vaak komt hij uit een pakje, maar deze keer koos ik voor een zelfgemaakte stroopwafel kwarktaart. En omdat hij wat mij betreft net zo lekker was als die uit de pakjes deel ik nu het recept met jullie.

Stroopwaffle?

Kan ik zeggen dat dit een van de bekendste koekjes van Nederland is? Schandalig dat ik nog geen recept had met deze zoete heerlijkheden. Ik kwam op het idee, omdat de verjaardag van mijn moeder eraan kwam en ik van deze gelegenheid gebruik wilde maken voor een nieuwe kwarktaart versie. Eerder al heb ik namelijk een pindakaas kwarktaart gemaakt en die is geliefd.

Het recept heb ik aangepast om ervoor te zorgen dat er een zoete caramelversie ontstont met echte stukjes stroopwafel. Als je de taart net even wat meer low carb wil doen dan kun je de de oikos kwark vervangen voor nog meer magere kwark en een caramel smaakshot toevoegen.

Stroopwafel kwarktaart

Stroopwafel kwarktaart

Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 30 minuten + 3 uur wachten
Goed voor: 8 stukjes

Ingrediënten

Voor de bodem:
125 gram banaan (1 grote banaan)
50 gram halfvolle melk
25 gram havermout
60 gram stroopwafel

Voor de vulling:
150 gram magere kwark
200 gram Oikos griekse stijl karamel
25 gram eiwitpoeder
1 eetlepel gelatine poeder
10 eetlepels water
50 gram stroopwafel

Bereiding

Gebruik de keukenmachine (of een vork) en maal de stroopwafel fijn. Voeg de de banaan en de melk toe en laat de machine alles mengen. Schep het geheel in een bakje en voeg de havermout erbij. Mix alles goed door elkaar. Beleg een bakvorm met bakpapier en schep het beslag hier op. Zet de bodem 20 minuten in de oven op 175 graden. Laat de bodem helemaal afkoelen.

Verwarm in een pannetje het water en roer de gelatine poeder hier door heen tot het opgelost is. Laat het afkoelen. Hak de stroopwafel in kleine stukjes. Meng de kwark, eiwitpoeder, stroopwafel en het gelatine mengsel door elkaar. Verdeel dit over de afgekoelde bodem en laat de kwarktaart minstens 3 uur in de koelkast opstijven.

Voedingswaarden per 100 gram

168 calorieën
20.6 gram koolhydraten
7.7 gram eiwitten
6.1 gram vetten
0.8 gram vezels

Voedingswaarden per punt

155 calorieën
19.1 gram koolhydraten
6.6 gram eiwitten
5.7 gram vetten
0.8 gram vezels

Stroopwafel kwarktaart

You Might Also Like

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën