Get your summerbody: 5 personal trainer tips om af te vallen

07/03/2018

Overal zie ik de reclames alweer voorbij komen; get your summerbody ready. Betaal even een rib en wij zorgen ervoor dat jij gerust de zomer in kunt. Maar, dit kun je ook prima zelf doen. Personal Trainer Kenneth geeft jouw 5 tips voor je summerbody!

De 5 summerbody tips van Kenneth

1: Calorieën
Elke lichaam heeft een bepaalde hoeveelheid aan calorieën nodig per dag, zit je over die hoeveelheid kom je aan, zit je onder die hoeveelheid val je af. Weet wat je eet!

2: Eet koolhydraatarm
Te veel koolhydraten worden opgeslagen als glycogeen, dit zijn overtollige suikers die jouw lichaam vasthoudt en vervolgens aanzet. Overigens heb je koolhydraten wel nodig voor een gebalanceerde en gezonde voeding! Alleen met mate.

3: Eiwitrijk eten
Eiwitten zijn de bouwstenen van jouw spieren. Begin jouw dag met eiwitten en eindig jouw dag met eiwitten om ervoor te zorgen dat jij je spieren optimaal verzorgd. Na het sporten kun je bijvoorbeeld denken aan deze pannenkoekjes of je kunt kiezen voor een eiwitreep.

4: Stress alert
Iedereen heeft te maken met stress maar probeer jouw stress situaties zoveel mogelijk te ontwijken. Stress gooit bepaalde hormonale processen door de war die ervoor zorgen dat jouw lichaam veel meer moeite heeft om af te vallen. Zorg er daarom voor dat je af en toe je rust pakt, ontspanning opzoekt en voldoende slaapt. Op de bank hangen en lekker een filmpje kijken kan dus best af en toe 😉

5: I like to move it move it
Bewegen is belangrijk! Niet alleen is het voor je lichaam heel gezond, ook helpt het je met het bereiken van je persoonlijke doelstelling. Intervaltrainingen zijn trainingen met een hoge intensiteit die worden aangeraden bij het afvallen. Wist je dat je ook prima thuis kunt trainen als je er een keer niet aan toe komt om richting de sportschool te gaan? Bijvoorbeeld met deze training. Koop er een springtouw bij en je kunt zelfs aan je cardio werken.

Hou er rekening mee dat voeding het allerbelangrijkste is om jou persoonlijke doelstellingen te bereiken. Eet verantwoord, gevarieerd en voorkom producten met te veel zout en heel veel verschillende E-nummers. Hou je aan de bovenstaande tips en dan kan jij met een gerust hart richting de zomer.

Succes💪🏼

Personal Trainer Kenneth

You Might Also Like

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën