Surprise; bloemkool rijstpudding met kokos en mango

22/06/2021

Wat zeg je? Bloemkool in een toetje? Dat was de reactie van mijn vader toen ik hem deze bloemkool rijstpudding liet proeven. Door de kokos en de mango proef je alleen nog maar een heerlijke zomerse rijstpudding en helemaal geen bloemkool. Zo krijg je ongemerkt een portie groente binnen terwijl je een toetje eet!

Alleen die geur al

Ik vind bloemkool echt vreselijk. Alleen al de geur van gekookte bloemkool zorgt ervoor dat ik geen honger meer hebt. Gelukkig gebruik je in dit recept kokos en laat dat nou net ook voor een flinke geur zorgen waardoor je huis achteraf niet naar bloemkool ruikt. Je zult nu denken dat als ik zo’n hekel heb aan bloemkool, hoezo probeer ik dan toch dit soort dingen?

Nou dat komt dus omdat ik op een leuke manier meer groente wil eten. Natuurlijk kan ik een bakje wortelen pakken, maar ik kan het dus ook in een toetje verwerken. Of in een snack zoals ik bijvoorbeeld in deze carrot cake donuts deed. Door voor uitgesproken smaken te kiezen valt de groente niet meer op en dat is een win-win!

Bloemkool rijstpudding met kokos en mango

Bloemkool rijstpudding met kokos en mango

Voorbereiding: 5 minuten
Bereiding: 20 minuten
Goed voor: 2 toetjes

Ingrediënten

30 gram rijst
60 gram bloemkoolrijst
200 gram kokosmelk
100 gram magere kwark
200 gram mango
10 gram geraspte kokos
Optioneel: 1 kokosshot

Bereiding

Voor dit recept kun je rijst gebruiken dat al gekookt is, maar je kunt hem ook met ongekookte rijst maken. Zet een pannetje op het vuur en meng de rijst met de bloemkoolrijst en de kokosmelk. Breng het geheel aan de kook en laat het dan 20 minuten op een laag vuurtje koken. Roer regelmatig even door. Proef na 20 minuten of de rijst goed zacht is geworden en of je de kokossmaak sterk genoeg vindt. Zo niet, voeg dan het kokosshot toe. Voeg ook de geraspte kokos toe en meng dit door de rijstepap.

Meng in de blender of keukenmachine de mango met de kwark. Je kunt zelf bepalen hoelang je blend en of je dus een gladde saus wil of een saus met stukjes mango er nog doorheen. Pak twee glazen of schaaltjes en verdeel hier de pap en de mango saus overheen. Enjoy!

Voedingswaarden per 100 gram

79 calorieën
9.8 gram koolhydraten
2.5 gram eiwitten
3.1 gram vetten
1.8 gram vezels

Voedingswaarden per toetje

233 calorieën
29 gram koolhydraten
7.5 gram eiwitten
8.5 gram vetten
3.5 gram vezels

Bloemkool rijstpudding met kokos en mango

You Might Also Like

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën