Deze week geen voedingsschema, want helaas moeten mijn verstandskiezen maandag getrokken worden. Ik eet de komende week dus voornamelijk soep en smoothies, yes! Gelukkig kan ik wel een nieuw recept met jullie delen. Het is een heel simpel recept, maar ik vergeet zelf vaak hoe lekker het is en dat ik het vaker moet maken. Gisteren heb ik dus eindelijk weer eens genoten van een heerlijke teriyaki biefstuk.
Teriyaki trouble
Op donderdagavond kook en eet ik bijna altijd samen met mijn vriend. Hij is een enorme vleesfan en ik moet bekennen dat ik ook graag van een goed stukje vlees geniet. Nu probeer ik wel elke week iets nieuws te verzinnen, maar soms heb je ook gewoon trek in een biefstuk. Het werd nog beter, want Ryan nam ossenhaas mee. Heaven!
Nu is biefstuk natuurlijk al goed voor de eiwitten, maar om het gezond te houden dacht ik zelf de teriyaki saus te maken in plaats van het uit een kant en klaar potje over het eten heen te gieten. Nou enig, ik heb dus gisterenmiddag alle spullen gehaald bij de supermarkt en netjes de saus gemaakt. Gelukkig ben ik op het idee gekomen om hem te proeven voordat ik de saus over het eten goot en dat was maar goed ook. Hij was echt niet lekker namelijk… Conclusie? Volgende keer neem ik een ander recept en nu werd het alsnog teriyaki uit een potje.
Gelukkig was de ossenhaas, gebakken door Ryan, perfect gelukt en konden de roerbakgroenten er ook goed mee door. Wel hebben Ryan en ik een heel ander idee van een foodfoto…
Teriyaki biefstuk met roerbakgroente
Voorbereiding: 5 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Goed voor: 2 porties van 150 gram biefstuk en 150 gram groente
Ingrediënten
300 gram biefstuk (wij hadden ossenhaas)
100 gram courgette
100 gram wortels
100 gram sperziebonen
80 gram teriyaki saus
5 gram bak & braad
Bereiding
Snijd de sperziebonen door midden of in drieën, doe ze in een pan en kook deze een paar minuten. Terwijl de sperziebonen op het vuur staan kun je de courgette en de wortels in plakjes snijden. Vervolgens doe je deze in een wokpan en voeg je ook de sperzieboontjes bij. Ik heb er eerst voor gezorgd dat dit goed doorgebakken is voordat ik met de rest ging beginnen. Normaal gesproken doe je dit binnen 5 minuten, maar aangezien ik een nieuwe kitten heb en ik die moest beschermen voor de aanval van Harvey, heb ik met 1 hand voorzichtig de groente omgeschept.
Wanneer de groente klaar is, kun je de biefstuk bestrooien met peper en zout. Doe genoeg boter in de pan en zet er een hoog vuur onder. Doe de biefstuk in de pan en schroei deze snel dicht aan beide kanten. Onze biefstukjes waren vrij dik dus die hebben wij op laag vuur nog zo’n 5 minuten laten garen. Zorg ervoor dat er twee stukjes zilverfolie klaarliggen waar je de biefstukken in kunt verpakken als ze klaar zijn. Laat de biefstukken nog eens 5 minuten rusten. In deze tijd kun je de teriyaki saus opwarmen in een pannentje en de groente opnieuw verwarmen.
Na de 5 minuten rust kun je de biefstuk in plakjes snijden en op het bord leggen. Leg de groente eromheen en giet de saus erover heen. Voor de finishing touch kun je wat sezamzaadjes gebruiken.
De teriyaki biefstuk kun je serveren met rijst, oven-patatjes of gebakken aardappeltjes.
Voedingswaarden per maaltijd
328 calorieën
13.4 gram koolhydraten
39.5 gram eiwitten
10.9 gram vetten
4 gram vezels
GEEN REACTIES