Gezond op z’n Italiaans; tiramisu kwarktaart

06/12/2020

Als ik Ryan vraag wat voor toetje hij wil krijg ik maar 2 opties; tiramisu of chocolademousse. Prima natuurlijk, maar deze keer doe ik het op mijn manier door een tiramisu kwarktaart te maken. Hierdoor heb je nog steeds de smaken van het klassieke toetje, maar de macro’s van een fijne ontbijttaart. Best of both worlds!

Koffiegek

Het blijft gek dat ik nooit koffie drink omdat ik het niet lekker vind, maar dat ik wel heel vaak bak met koffie. Zo maakte ik bijvoorbeeld al eerder een koffiecake en een overnight oats. Deze keer maakte ik een tiramisu kwarktaart. Ik verving niet alle basis ingrediënten, maar ik combinbeerde ze wel met wat eiwitrijke ingrediënten om zo een voedzame en lekkere taart op tafel te zetten.

Omdat ik nooit koffie drink is de hoeveelheid espresso van 1 zakje voor mij al meer dan genoeg om die koffiesmaak in het recept te brengen. Natuurlijk is dat anders als je elke dag start met een bakkie. Ik zou dus vooral tussendoor blijven proeven of je de smaak goed en sterk genoeg vindt.
Tiramisu kwarktaart

Tiramisu kwarktaart

Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 30 minuten + 3 uur wachten
Goed voor: 8 stukjes

Ingrediënten

Voor de bodem:
125 gram banaan (1 grote banaan)
50 gram halfvolle melk
30 gram havermout
50 gram lange vingers
1 zakje espressopoeder

Voor de kwarklaag:
200 gram magere kwark
100 gram mascarpone
25 gram eiwitpoeder
3 blaadjes gelatine
5 eetlepels water
1 shot vanille
1 zakje espressopoeder
25 gram mokkaboontjes
25 gram lange vingers

Bereiding

Gebruik de keukenmachine (of een vork) en maal de banaan fijn. Voeg de melk, de lange vingers en de espressopoeder toe en laat de machine alles mengen. Beleg een bakvorm met bakpapier en schep het beslag hier op. Zet de bodem 20 minuten in de oven op 175 graden. Laat de bodem helemaal afkoelen.

Leg de blaadjes gelatine in een kommetje water en laat dit 5 minuten weken. Knijp ze goed uit en doe ze met de eetlepels water in een pannetje. Verwarm tot de gelatine is ogpelost en blijf goed roeren. Meng de kwark, eiwitpoeder, espressopoeder, het vanilleshot en de gelatine door elkaar. Hak de mokkaboontjes en de lange vingers grof en schep dit door het kwarkmengsel. Verdeel het geheel over de afgekoelde bodem en laat de kwarktaart minstens 3 uur in de koelkast opstijven.

Voedingswaarden per 100 gram

156 calorieën
21.9 gram koolhydraten
7.8 gram eiwitten
3.9 gram vetten
1.7 gram vezels

Voedingswaarden per punt

128 calorieën
18 gram koolhydraten
6.4 gram eiwitten
3.3 gram vetten
1.8 gram vezels

Tiramisu kwarktaart

You Might Also Like

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.