Even over op hartig; tomaten crumble met Parmezaanse kaas

03/08/2020

Normaliter maak ik een zoete versie van dit recept als toetje of voor door mijn kwark. Maar deze keer koos ik voor een hartige tomaten crumble die perfect op de borrelplank of bij het avondeten past. Soms moet je eens anders doen dan wat je normaal doet toch?

Get ready to crumble 2.0

Het is natuurlijk niet de eerste keer dat ik een crumble maak, dus het basis recept staat. Zo had ik eerder al een rood fruit versie en vorig jaar verscheen er ook een kerstversie. Maar ik besloot het over een andere boeg te gooien toen ik een pakketje tomaatjes binnen kreeg. Ik ga nu namelijk voor een hartige versie met tomaat en kaas.

Op de foto staat ook versie met courgette, rode ui en Italiaanse kruiden, omdat ik door de kleine bakjes die ik voor de foto wilde gebruiken nog wat crumble over had. Een beetje variatie kan geen kwaad toch? In principe kun je dit recept namelijk met elke soort groente maken die jij lekker vindt.

Tomaten Crumble

Hartige tomaten crumble

Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 25 minuten
Goed voor: 2 porties crumble

Ingrediënten

Voor de tomaten
150 gram tomaten
1 teentje knoflook
1 theelepel balsamico azijn
1 theelepel olijfolie
1 theelepel bruine basterdsuiker

Voor de crumble
30 gram volkoren beschuit
30 gram volkoren tarwemeel
40 gram gezouten boter (ik gebruikte Flora plantbased)
20 gram parmezaanse kaas
zout, peper, knoflookpoeder naar smaak

Bereiding

Snijd de tomaten in kleine stukken. Meng in een schaaltje het uitgeknepen teentje knoflook met de azijn, de olijfolie en de suiker tot een sausje. Roer dit door de tomaten heen en verdeer het geheel over een ovenbestendig schaaltje.

Maal in de keukenmachine het beschuit fijn. Pak een kom en voeg de tarwemeel, het beschuit, de kaas en de kruiden bij elkaar. Snijd vervolgens de boter in kleine blokjes en meng het met je handen tot een kruimeldeeg. Bestrooi de tomaatjes in de ovenschaal met de crumble en zet het geheel voor 25 minuten in de oven op 180 graden.

Voedingswaarden per 100 gram

245 calorieën
18.1 gram koolhydraten
5.8 gram eiwitten
16.2 gram vetten
2.5 gram vezels

Voedingswaarde per crumble

367 calorieën
27.2 gram koolhydraten
8.8 gram eiwitten
24.3 gram vetten
3.7 gram vezels

Tomaten Crumble

You Might Also Like

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.