Snack: tortilla chips

12/03/2018

Toegegeven, chips is nog steeds niet de allergezondste snack die er bestaat. Maar op een filmavondje wil ik toch echt wel wat lekkers kunnen eten. Vandaar dat ik helemaal verzot ben op deze zelfgemaakte tortilla chips. Je zet hem zo op tafel en hij past perfect bij een wijntje – uh spa’tje rood 😉

Chips, kan dat?

Toen ik op zoek was naar snacks voor mijn verjaardag kwam ik deze tegen op pinterest en ik van het weekend besloot ik om hier een gezondere versie van te maken. En ik ben zó blij dat ik het gedaan heb. Dit is echt mijn nieuwe favo snack en toch is het gezonder dan de Doritos die ik vroeger altijd at. Ter vergelijking; in 100 gram Doritos zitten 500 kcal en in 100 gram zelfgemaakte chips zitten 300 kcal. Of terwijl, je kunt 150 gram chips nemen met het zelfde aantal kcal. Een ander voordeel is dat er twee keer zoveel eiwitten in deze snack zitten. Dat betekent dus snacken en toch spieren voeden. WIN!

Een gezond dieet draait ook niet altijd om groente en fruit eten. Zolang je er voor zorgt dat je meer calorieën verbrandt dan je binnenkrijgt, zul je ook met af en toe iets lekkers eten kunnen afvallen. 80/20 is mijn gouden regel waardoor ik het makkelijker vol kunt houden. Dit betekent dat ik op een dag minstens 80% aan ‘goede voeding’ eet en 20% aan bijvoorbeeld een glaasje wijn, stukje chocola of zelfgemaakte tortilla chips. Met goede voeding bedoel ik voeding die rijk is aan voedingsstoffen. Bijvoorbeeld hoog in eiwitten of koolhydraten en die ervoor zorgen dat ik goed gevuld ben. Die banaan werk je toch makkelijker weg als je weet dat je ‘s avonds lekker een stukje chocola kunt eten 🙂

Homemade Tortilla Chips

Tortilla chips

Voorbereiding: 5 minuten
Baktijd: 15 minuten
Goed voor: 1 portie chips van 100 gram

Ingrediënten

1 volkoren tortilla wrap
50 gram geraspte kaas minder vet (bijv. slankie)
10 gram kokosolie – gesmolten
zeezout

Bereiding

Snijd de tortilla in 12 tot 16 pizzapuntjes afhankelijk van hoe groot je de stukjes wilt. Leg de puntjes op een met bakpapier bekleedde bakplaat en smelt de kokos olie in een schaaltje. Bestrijk de tortilla stukjes met een dun laagje kokosolie. Ik gebruikte hiervoor een kwastje zodat het overal gelijk verdeeld is. Vervolgens bestrooi je de puntjes met zeezout (ik heb een molentje) en als laatst met een laagje geraspte kaas. Zet de bakplaat op 200 graden voor 15 minuten in de oven en voilà. Laat de tortilla chips afkoelen, zodat ze lekker knapperig worden!

Voedingswaarden per portie (100 gram)

331 calorieën
18.8 gram koolhydraten
16.9 gram eiwitten
20.5 gram vetten
2.1 gram vezels

Homemade Tortilla Chips

You Might Also Like

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën