De titel zegt het al, van chocola kan je nooit genoeg hebben vind ik. En dus maakte ik een triple chocolate cheesecake. Uiteraard heb ik hem met een aantal tweaks wel wat minder ongezond gemaakt dan de titel doet vermoeden. Kortom, een lekker taartje die prima als snack of kerst dessert op tafel kan zonder dat je je schuldig hoeft te voelen.
Kerst is balans
Ik ben sowieso geen fan van je schuldig voelen nadat je iets gegeten hebt, maar ik weet ook dat het makkelijker gezegd dan gedaan is. En ik heb het zelf ook nog steeds af en toe wel dat schuldgevoel. Mijn oplossing is om op zoek te gaan naar balans. Dus ik kies een toetje dat ik echt heel lekker vind en geef hier met wat tweaks een gezonde twist aan. In deze triple chocolate cheesecake gebruik ik bijvoorbeeld cottage cheese als basis en zit er banaan in de bodem in plaats van boter. Mocht je nou echt een taartje willen maken die lowcal is dan kun je het best de toplaag weglaten.
Triple chocolate cheesecake
Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 45 minuten + 2 uur wachten
Goed voor: 8 stukjes
Ingrediënten
Voor de bodem:
65 gram triple chocolate koekjes
125 gram banaan
25 gram halfvolle melk
20 gram cacaopoeder
Voor de kwarklaag:
250 gram magere kwark
100 gram cottage cheese
1 ei
10 gram cacaopoeder
25 gram hazelnoot pasta of pure chocopasta
Voor de toplaag:
25 gram slagroom
25 gram pure chocola
Bereiding
Gebruik de keukenmachine en maal de koekjes fijn. Voeg de banaan, melk en cacaopoeder toe en mix alles tot een glad geheel. Verdeel bakpapier over een kleine bakvorm en verdeel het beslag over de bodem. Zet de bodem ongeveer 10 minuten in de oven op 175 graden. Hij is dan nog niet helemaal gaar, maar dat maakt niet uit.
Meng met behulp van de keukenmachine nu de cottage cheese, kwark, hazelnootpasta en het ei tot een glad geheel. Je kunt ook een blender gebruiken, zolang je de cottage cheese maar glad blend. Schenk je mengsel over de taartbodem en zet terug in de oven voor nog 45 minuten. Laat de cheesecake helemaal afkoelen.
Als laatste maak je de toplaag. Giet hiervoor de slagroom in een klein pannetje en voeg de chocola toe. Zet het pannetje op laag vuur en roer tot de chocola gesmolten is. Zet je taart op een rek en leg onder het rek een bord of keukenpapiertje. Giet de gesmolten chocola over je taart en zet de taart nog een half uurtje in de koelkast.
Voedingswaarden per 100 gram
160 calorieën
15 gram koolhydraten
7.2 gram eiwitten
6.9 gram vetten
1.8 gram vezels
Voedingswaarden per punt
144 calorieën
13.5 gram koolhydraten
6.5 gram eiwitten
6.3 gram vetten
1.6 gram vezels
GEEN REACTIES