Goedemorgen; tropische granola met gedroogd fruit en pure chocola

27/08/2021

Mijn ontbijt bestaat bijna altijd uit kwark met fruit en muesli. Vaak koop ik die, maar soms maak ik hem ook zelf zoals bij deze tropische granola waarin ik gedroogd fruit, kokos en pure chocola gebruikte. Met een basis van appelmoes kun je een heerlijke granola met fijne voedingswaarden maken.

Crunchy stukjes

Gewoon alleen maar muesli vind ik helemaal niets. Er moet een beetje crunch en vooral ook wat chocola in mijn ontbijt zitten. Vroeger at ik daarom altijd cruesli, maar inmiddels ben ik over op granola. Toch de crunch, maar een stuk minder suiker en dat is fijn want doordat ik het liefst voor een chocolade versie ga zit er al genoeg suiker in. Zo ook in deze tropische granola.

Het gedroogde fruit bestond bij mij uit een zakje mango en appel. Dit kun je vaak bij de groenteboer halen of je kunt het vinden in webshops zoals die van de notenshop. Kies vooral het fruit dat jij lekker vindt! Voor de tropische bite voegde ik geraspte kokos toe en als basis gebruikte ik de fruismoes van Servero. Hierdoor had ik minder kokosolie nodig en dat is fijn voor de calorieën! Wist je dat je ook granola kunt maken met behulp van eiwitten?
Tropische granola met gedroogd fruit en pure chocola

Tropische granola met gedroogd fruit en pure chocola

Voorbereiding: 5 minuten
Bereiding: 30 minuten
Goed voor: 5 porties

Ingrediënten

100 gram Servero tropische fruitmoes
25 gram kokosolie
100 gram havermout
25 gram honey pops
35 gram choco schelpjes
15 gram geraspte kokos
20 gram gedroogd fruit
15 gram mini choco chips

Bereiding

Pak een ruime ovenschaal en mix hier de havermout, honey pops, choco schelpjes en kokos in. Smelt de kokosolie in de magnetron en verdeel dit samen met de fruitmoes over je ovenschaal. Roer alles goed door elkaar en bak de muesli 30 minuten op 200 graden in de oven. Schep het geheel elke 10 minuten even door. Laat de muesli afkoelen en voeg dan ook het gedroogde fruit en de choco chips toe.

Voedingswaarden per 100 gram

448 calorieën
53.1 gram koolhydraten
10.2 gram eiwitten
20 gram vetten
1.9 gram vezels

Voedingswaarden per portie van 50 gram

211 calorieën
24.9 gram koolhydraten
3.7 gram eiwitten
9.4 gram vetten
0.9 gram vezels
Tropische muesli met gedroogd fruit en pure chocola

You Might Also Like

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën