Liefdevol; valentijn cakepops

12/02/2022

Valentijn staat om de hoek dus het is tijd om creatief te worden met je baksels. Deze valentijn cakepops zijn daar een mooi voorbeeld van. Het is eigenlijk een chocolade omhulsel met bananenbrood erin waardoor je een lekkere en voedzame snack hebt voor je lief. 

Cake op een stokje

Liefde gaat door de maag toch? En in dit geval gaat het via een cakeje op een stokje, ook wel een cakepop. Ik heb ze voor het eerst gezien in een winkeltje in Amsterdam en vond dat ik dit ook best zelf kon maken. De magnumvormpjes kocht ik via bol.com en de rest is geschiedenis. Eerder maakte ik al gezonde aardbeien magnums, maar nu besloot ik het ijs te vervangen voor bananenbrood.

Voor de cakevulling kun je een standaard bananenbrood recept gebruiken. Een deel ervan verkruimel je en de rest kun je opeten – win win! Ik maakte mijn valentijn cakepops in twee kleuren, maar als je dat teveel gedoe vindt, kun je natuurlijk ook gewoon voor 1 versie gaan.
Valentijn cakepops

Valentijn cakepops

Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 10 minuten + 3 uur wachten
Goed voor: 4 ijsjes

Ingrediënten

40 gram pure chocola
10 gram kokosolie
40 gram Ruby chocola
10 gram kokosolie
Een kwart bananenbrood (afhankelijk van de grootte van je vormpjes)
Rode kleurstof
1 tl cacaopoeder
15 gram mascarpone
15 gram magere kwark

Bereiding

Smelt de chocolades samen met de kokosolie in 2 kommetjes. Pak je magnum vorm erbij en verdeel 2/3 van de chocolade over de bodem en zijkanten van de vormpjes. Dit wordt het chocolade omhulsel van je magnum. Zet je vorm nu 15 minuten in de koelkast en check daarna even of de chocola aan de zijkanten dik genoeg is. Bij mij was het iets naar beneden gezakt dus ik kon het met een lepeltje nog iets aanpassen. Zet de vorm terug in de koelkast tot de chocolade hard is. Dit duurde bij mij zo’n 30 minuten. Bewaar de rest van de chocolade voor later. Dit wordt ook weer hard, maar dat maakt niet uit.

Gebruik een half bananenbrood en kruimel hem fijn met je handen. Verdeel over 2 schaaltjes. Meng ook de mascarpone en kwark door elkaar. In schaaltje 1 meng je bananenbrood met cacaopoeder en de helft van het mascarpone mengsel en in schaaltje 2 meng je bananenbrood met de rode kleurstof en de rest van het mascarpone mengsel. Je krijgt hierdoor plakkerige bananenbrood brokken.

Pak je magnum vorm uit de koelkast en verdeel het roze bananenbrood over de vormpjes met pure chocolade en het cacaobananenbrood over de vormpjes met ruby chocolade. Vul ze niet helemaal tot de rand, maar hou een heel klein stukje over. Hier komt straks je chocolade deksel. Zet de vorm nu een half uur in de vriezer. Verwarm de chocolade opnieuw en verdeel dit over de bovenkant van de ijsvormpjes zodat je ook de laatste kant van je ijsje met chocolade hebt bedekt. Laat de chocola een kwartiertje hard worden in de vriezer en je kunt smullen!

Voedingswaarden per magnum

237 calorieën
21 gram koolhydraten
8.8 gram eiwitten
13.1 gram vetten
1.3 gram vezels

Valentijn cakepops

You Might Also Like

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Categorieën